Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat dupa o intalnire cu presedintele Ford Romania, Dionisio Campos, ca acesta a cerut autoritatilor locale sa stopeze constructia de vile in zona uzinei Ford din Craiova pentru ca e o zona industriala in plin proces de dezvoltare.
Pe DN 6 Craiova - Caracal, firmele de constructii au dezvoltat deja o zona rezidentiala care se dezvolta pe zi ce trece.

"Domnul Dionisio Campos ne-a solicitat sa nu mai dam autorizatii de constructie de locuinte in zona uzinei, pentru ca in aceasta fabrica se va lucra sapte zile din sapte si ca ar exista si probleme in ceea ce priveste asigurarea linistii in aceasta zona, ca sa nu mai vorbim ca aceasta este o zona industriala, deci nu este o zona de locuit. Pentru ca am intrat in Uniunea Europeana, lucrurile trebuie separate si la noi, astfel, dezvoltarea unei localitati trebuie sa fie gandita in termenii anului 2009“, a declarat Ion Prioteasa, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, citat de NewsIn.

Presedintele Ford Romania SA, Dionisio Campos, a solicitat si extinderea parcului industrial din Craiova pentru a oferi spatiu de dezvoltare agentilor economici, parterneri ai companiei americane, potrivit sefului CJ Dolj, Ion Prioteasa.

"Noi sunt pregatiti sa renuntam la unele proiecte pentru a achizitiona terenuri care sa ajute extinderea parcului industrial unde se pare ca vor poposi fabricile de componente ale Ford. De asemenea, reprezentantii Ford m-au invitat in Spania pentru a vedea modul in care s-a dezvoltat Ford acolo, deoarece fabrica din Romania va fi asemanatoare cu cea de acolo“, a mai spus Ion Prioteasa, citat de NewsIn.

Ford a preluat 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro, producatorul american angajandu-se, anul trecut, la investitii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati. Planul companiei prevedea, la preluarea uzinei, o productie anuala de 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pana in anul 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri