In Bucuresti, preturile de vanzare a apartamentelor cu trei camere au scazut simtitor in luna ianuarie, ajungand la o valoare medie de 123.617 euro, suma pentru care, in urma cu un an, agentiile imobiliare ofereau apartamente cu doua camere, mai mici si mai putin confortabile, arata o analiza a imobiliare.ro.
Pretul mediu maxim in Capitala a fost inregistrat la inceputul lunii, cand un apartament cu trei camere din era scos la vanzare pentru pretul mediu de 127.581 euro.

Si piata imobiliara din Brasov prezinta o tendinta de scadere manifestata in special in ultima parte a lunii, in timp ce in primele doua decade proprietarii si agentiile imobiliare au incercat sa tina de pret. Daca la inceputul lunii ianuarie, pentru un apartament cu trei camere, agentiile imobiliare cereau un pret mediu de 95.942 euro, la sfarsitul aceleiasi luni, pretul mediu de vanzare pentru acelasi tip de apartament a ajuns la 92.244 euro, atingand nivelul mediu inregistrat in primele luni ale anului 2008.

In Cluj-Napoca, preturile ofertelor de vanzare pentru apartamentele cu trei camere au continuat sa scada de la 103.600 euro pana 102.204 euro, ajungandu-se la valorile inregistrate in ultima parte a lunii ianuarie 2008, dupa ce, in vara, pentru acelasi tip de apartament agentiile imobiliare cereau peste 115.000 euro, arata aceeasi analiza.

In ceea ce priveste Constanta, scaderea este si mai accentuata. Intre pretul mediu de la inceputul lunii ianuarie si cel inregistrat la sfarsitul aceleiasi luni exista o diferenta de peste 6,000 de euro. Daca la inceputul lunii, apartamentele cu trei camere erau scoase la vanzare la un pret mediu de 110.079 euro, in ultimele zile ale luni, pretul mediu a coborat la 103.696 euro atingand nivelul inregistrat in martie 2008.

In Iasi, preturile apartamentelor cu trei camere a coborat in luna ianuarie de la 86.980 euro pana la 85.711 euro, insa graficele arata ca pe parcursul intregii luni, perioadele de scadere au alternat cu cele de crestere.

Si in Timisoara preturile au inregistrat scaderi pe parcursul primei luni a anului. Daca la inceputul lunii ianuarie, apartamentele cu trei camere erau scoase pe piata pentru un pret mediu de 90.316 euro, la sfarsitul aceleasi luni pretul mediu al ofertelor de vinzare a apartamentelor cu trei camere din Timisoara a ajuns la 88.549 euro, pretul ofertele atingand nivelul inregistrat in luna februarie a anului trecut.

Portalul imobiliare.ro a fost lansat in anul 2000 si are peste 12.000 de vizitatori unici pe zi. Principalii sai competitori sunt anunturiparticulari.ro si magazinuldecase.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri