Compania imobiliara Black Pearl, controlata de mai multi investitori din Irlanda, va incepe in acest an lucrarile de constructie la trei ansambluri rezidentiale in Ploiesti, Baia Mare si in localitatea Mogosoaia, din nord-vestul Bucurestiului.
Pana la sfarsitului anului, compania isi propune sa finalizeze peste 500 de apartamente. Constructia ansamblurilor se va face in mai multe etape, prima dintre ele urmand sa fie finalizata in acest an.

“Lucrarile la prima etapa a ansamblului din Mogosoaia vor demara cel mai probabil in luna martie, in vreme ce constructia ansamblurilor din Baia Mare si Ploiesti va incepe in vara”, spune Michael Bell, presedintele Black Pearl.

Intregul proiect din Mogosoaia prevede constructia a 1.200 de apartamente cu 1-4 camere, dar in acest an compania spera sa finalizeze 310 locuinte. Totodata, compania vrea sa construiasca in 2009 circa 60 de apartamente in Baia Mare si 90 in Ploiesti.

“Cele mai ieftine locuinte din ansamblurile pe care le vom construi vor costa 45.000 de euro plus TVA, iar cele mai scumpe vor ajunge la aproximativ 270.000 de euro. Cel mai probabil, pretul mediu pentru o locuinta va fi cuprins intre 70.000 si 110.000 de euro. Pentru vanzare, ne orientam catre familiile care castiga 2.000 – 3.000 de euro lunar”, spune Bell.

Valoarea investitiilor in prima faza a ansamblurilor rezidentiale va depasi 20 de milioane de euro. “O parte din bani ii avem, dar am facut si un imprumut de 10 milioane de euro de la UniCredit”, mentioneaza Bell.

Ansamblul din Mogosoaia reprezinta primul proiect pe care il vor incepe irlandezii pe piata locala, chiar daca pana in prezent au achizitionat mai multe terenuri. In ultimii cinci ani, Black Pearl a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru achizitia a peste 500 de hectare de teren in Mogosoaia, Ploiesti, Baia Mare, Ghimpati (judetul Giurgiu), Bucuresti si Titu (judetul Dambovita).

Compania vrea sa construiasca locuinte, in ciuda problemelor cu care se confrunta piata imobiliara locala, multi dintre dezvoltatori, cum ar fi Ablon Group sau grecii de la Quality Living Developers , amanand sau anuland proiectele pe 2009. Reprezentantul Black Pearl crede ca tranzactiile imobiliare se vor relua in urmatoarele luni.

“Investim in Romania chiar daca e criza, pentru ca suntem optimisti ca piata creditarii se va debloca in urmatoarele luni. Auzim tot felul de pareri referitoare la durata crizei, dar asa cum nimeni nu a anticipat-o, nu putem fi siguri ca cei care spun ca va tine doi sau mai multi ani au dreptate. Totusi, noi sunt increzatori ca lucrurile vor reveni la normal in curand si de aceea am decis sa alocam bani in continuare pentru investitii”, afirma Bell.

Irlandezii nu sunt interesati doar de constructia de apartamente, printre planurile lor fiind si constructia cate unui hotel in Bucuresti, Ploiesti si Baia Mare. Cel mai probabil, hotelul din Bucuresti va avea patru stele, iar cele din Ploiesti si Baia Mare, cate trei. Capitala avea 122 de hoteluri la sfarsitul lui 2008, cu peste 10.000 de camere, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Trend Hospitality. Din totalul hotelurilor din Bucuresti, 40 erau de patru stele.

Compania detine terenuri si in Austria, iar recent a facut o oferta pentru achizitia unui teren si in Chisinau. “Acum este o perioada buna sa cumperi terenuri. Daca vor mai aparea oportunitati de achizitii si in Romania, cu siguranta ca vom cumpara”, a mai spus presedintele Black Pearl.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri