Preturile locuintelor din SUA au scazut cu 18,5% in decembrie comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, iar ritmul declinului s-a accelerat, potrivit indicelui S&P/Case Shiller pentru pretul caselor.

A fost cea mai accentuata scadere de cand a inceput evaluarea, cu 21 de ani in urma, ceea ce sugereaza ca preturile vor continua probabil sa scada in urmatoarele luni, accentuand o recesiune ce dureaza de 13 luni.
Indicele compozit al pretului caselor din 20 de zone metropolitane a coborat cu 2,5%, dupa ce in noiembrie scazuse cu 2,3%.

Tot marti alte statistici au aratat ca increderea consumatorilor din Statele Unite si perspectivele pentru viitor au continuat sa se deterioreze luna aceasta. Grupul industrial The Conference Board a aratat ca indicele increderii a coborat in februarie la 25 de puncte, un nivel minim de cand a inceput evaluarea acestui element in 1967, comparativ cu nivelul de 37,4 puncte din ianuarie.

Actiunile listate pe pietele americane de capital si-au limitat aprecierea dupa publicarea datelor, iar titlurile de stat ale Trezoreriei americane s-au scumpit.