Grupul imobiliar austriac Immofinanz va plati o mare parte din imprumutul de 1,8 miliarde euro luat de la subsidiara Immoeast printr-un transfer de active, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza Reuters.
Immofinanz a anuntat ca urmeaza sa vanda divizia care detine proprietati in Austria pentru 1,5 miliarde euro. Decizia a fost luata pentru rambursarea celei mai mari parti din imprumutul acordat de Immoeast, care detinea pana acum active numai in statele emergente din Europa, informeaza NewsIn.

"Ambele companii listate la bursa vor avea de castigat de pe urma acestei tranzactii", anunta un comunicat comun al celor doua grupuri. "In cadrul Immofinanz, obligatiile pe termen scurt vor fi eliminate, in timp ce Immoeast va beneficia de convertirea cererilor extraordinare intr-un portofoliu de proprietati, in conformitate cu strategia companiei" arata acelasi comunicat.

Immoeast, prezent si in Romania, este unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile foste comuniste din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri