Grupul imobiliar austriac Immofinanz va plati o mare parte din imprumutul de 1,8 miliarde euro luat de la subsidiara Immoeast printr-un transfer de active, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza Reuters.

Immofinanz a anuntat ca urmeaza sa vanda divizia care detine proprietati in Austria pentru 1,5 miliarde euro. Decizia a fost luata pentru rambursarea celei mai mari parti din imprumutul acordat de Immoeast, care detinea pana acum active numai in statele emergente din Europa, informeaza NewsIn.

"Ambele companii listate la bursa vor avea de castigat de pe urma acestei tranzactii", anunta un comunicat comun al celor doua grupuri. "In cadrul Immofinanz, obligatiile pe termen scurt vor fi eliminate, in timp ce Immoeast va beneficia de convertirea cererilor extraordinare intr-un portofoliu de proprietati, in conformitate cu strategia companiei" arata acelasi comunicat.

Immoeast, prezent si in Romania, este unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile foste comuniste din Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Immofinanz si-a majorat cu 3% veniturile din chirii in Romania