Veniturile obtinute de catre departamentul de evaluari au inregistrat o crestere de 31.5% in anul 2008 fata de 2007. Intre cele mai importante activitati, echipa a fost responsabila de evaluarea unor portofolii ample precum AVRIG 35, Impact, GTC, ADAMA, AFI, Red Management, Petrom, Future Group, CCCF, NEPI Investment, numeroase studii de fezabilitate si de best use si peste 500 de rapoarte de evaluare si studii de piata. In anul 2008, DTZ Echinox a evaluat proprietati a caror valoare insumata depaseste 3 miliarde de euro.

In 2008, echipa de retail si-a marit profiturile cu 82.7%, prin inchirierea a peste 60.000 de mp. Cu un portofoliu care acum insumeaza peste 400.000 de mp de proiecte exclusive, departamentul ofera asistenta unor clienti precum Atrium Centers, Plaza Centers, Immoeast si Mega Company.

Departamentul rezidential a obtinut venituri considerabile in 2008, in ciuda scaderii vanzarilor de apartamente noi, destinate clasei mijlocii. DTZ Echinox este agent exclusiv al Monaco Towers din zona Berceni, proiect rezidential ce insumeaza 304 apartamente si o galerie comerciala pe doua niveluri, cu o suprafata inchiriabila de 7000 mp si al Arena Residential, un complex residential care insumeaza 336 de apartamente, in cartierul Tatarasi din Iasi. Ambele proiecte vor fi livrate in scurt timp. Sursa principala de venituri a fost segmentul proprietatilor premium si de lux, unde DTZ Echinox a incheiat importante tranzactii atat de vanzare, cat si de inchiriere.

“Sunt increzator in ceea ce priveste portofoliul actual de proiecte si clienti si am motive intemeiate sa cred ca va exista o cerere mai mare pentru serviciile noastre in urmatoarele noua luni”, declara Tim Wilkinson, Joint Managing Director al DTZ Echinox.

DTZ este o companie internationala de consultanta imobiliara, cu peste 12.500 specialisti care consiliaza si actioneaza pentru companii multinationale de prestigiu, mari institutii financiare, guverne, dezvoltatori si investitori in 40 de tari din toata lumea. Cu 200 de birouri in 163 de orase, DTZ asigura servicii integrate de agentie, de consultanta de corporatie, brokeraj, evaluari, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetare de piata.