Printre noii chiriasii ai Plaza Romania se numara: Steve Madden, Lacoste, Karen Millen, Tommy Hilfiger, Catwalk, Play Planet, Peter Murray, Pepe Jeans, Otter, Nine West, Mothercare, Flo & Jo, Big Star, Cortefield, Cacharel, Accesorize, Z, Charanaga sau S’Oliver.

Vanzarile din Bucuresti Mall si Plaza Romania s-au situat pe pozitia a doua in topul preferintelor consumatorilor, fiind mai mici cu 10% decat vanzarile inregistrate de liderul clasamentului, Unirea Shopping Center, potrivit unei analize asupra vanzarilor generate in centrele comerciale de tip mall din Bucuresti, efectuata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

„Atat Plaza Romania cat si Bucuresti Mall primesc un trafic zilnic de 30.000 - 35.000 de vizitatori, iar principalii chiriasi ai celor doua centre comerciale sunt, in linii mari, aceiasi: Mango, Debenhams, Esprit, Famous Brands, BSB, Motivi, Leonardo, Promod, Polo Garage etc.”, se mentioneaza in analiza Colliers.

In ceea ce priveste Unirea Shopping Center, cei 40.000 de vizitatori care intra Unirea Shopping Center genereaza vanzari anuale medii de 7.000-10.000 euro/mp pentru magazinele de articole de imbracaminte, in cazuri exceptionale putand ajunge si pana la 14.000 euro/mp.

Dupa extindere, suprafata mall-ului Plaza Romania a crescut la 47.000 mp inchiriabili (GLA). Proiectul a fost conceput de catre Burrows Cave International, companie specializata in proiectarea de centre comerciale, parcuri tematice si proiectarea de spatii destinate cladirilor de birouri, iar conceptul de iluminat a fost proiectat de Lighting Design Partnership International, in colaborare cu Pruva Associated Consultants.

Plaza Romania este situat sectorul 6 al Bucurestiului si a fost deschis in anul 2004, atragand anual anual peste 13 milioane de vizitatori.

In toamna anului trecut, Anchor Grup a inaugurat Shopping MallDova, primul mall din Replublica Moldova, in urma unei investitii de 50 milioane de euro. Centrul comercial este situat in Chisinau si are peste 100 de magazine.

Povestea primului mall de peste Prut

Pe langa proiectele de retail, Anchor Grup mai are in dezvoltare proiectul rezidential InCity Residences, situat in apropiere de Piata Alba Iulia, totalizand 502 apartamente si cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol.