Pe 2 martie anul curent, a fost postata pe portalul Instantelor Judecatoresti Hotararea Instantei de Fond a Tribunalului Dambovita, prin care se admite in parte cererea reclamantului Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti si se anuleaza autorizatia de construire nr. 179/18/ B/43074 din 24.02.2006 emisa de Primarul sectorului 1, Bucuresti .

„Intelegem din decizia Tribunalului ca autorizatia a fost anulata nu dintr-o eroare sau ilegalitate comisa de Millennium Building Development, ci din incompetenta primarului sectorului 1, Andrei Chiliman care a emis o autorizatie fara a avea competenta. Tinem sa atragem atentia ca intregul litigiu creat in jurul acestei autorizatii de constructie se refera la calitatea primarului de a elibera o autorizatie de construire in zone de protectie a monumentelor istorice”, au declarat reprezentantii Millennium Building Development.

Rata de neocupare pe segmentul de birouri a crescut la 6% in 2008


Pe de alta parte, instanta a respins cererea de daune morale si plata a cheltuielilor de judecata impotriva Milliennium Building Development, recunoscand astfel lipsa oricarei culpe a investitorului.

„Vrem doar sa tragem un semnal de alarma catre toti investitorii din zonele protejate, ca prin aceasta hotarare se creeaza un precedent periculos pentru toate proiectele dezvoltate in zonele de protectie a monumentelor istorice din Bucuresti si care au fost autorizate de primarii de sector”, au mai adaugat cei de la Millennium Building Development.

Lucrarile la Cathedral Plaza, amanate de Curtea de Apel

Cathedral Plaza este o cladire de birouri de clasa A, cu 18 etaje si cinci niveluri subterane, situata la intersectia bulevardului General Berthelot cu strada Luterana. Cladirea are o suprafata construita de 25.671 mp, pe un teren de 1.822 mp si este dezvoltata de catre Willbrook Management International, care detine un portofoliu de sase miliarde euro in Romania, Bulgaria, Turcia, Letonia, Cehia, Georgia si Polonia.