Compania Black Sea Global Porperties (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu prin interemediul Rompetrol Holding SA, care preluat in februarie peste 90% din actiunile fondului de investitii Fabian Romania, a anuntat va delista luna viitoare fondul de la bursa londoneza.
BSGP intentioneaza sa isi mareasca participatia detinuta la Fabian la 100%, preluand si restul actiunilor in urmatoarele saptamani. In calitate de actionar majoritar, compania a cerut astazi delistarea fondului Fabian Romania de pe piata Alternative Investment Market (AIM), administrata de Bursa de Valori din Londra, incepand cu data de 8 aprilie.

Dupa ce BSGP a achizitionat la inceputul lunii noiembrie 2008 circa 25% din actiunile Fabian Romania, compania a anuntat la sfarsitul lunii decembrie ca a depus o oferta de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investitii, intreg pachetul de actiuni al Fabian Romania fiind evaluat la 50,8 milioane de euro.

La sfarsitul anului 2006, Fabian a reusit sa obtina 40 de milioane de euro, prin listarea pe bursa londoneza.

Patriciu – Fabian, singura tranzactie imobiliara inceputa si finalizata in 2008

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania, iar la finele anului 2007, avea 92,7 milioane de euro investiti in opt proiecte, respectiv cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, precum si ansamblul rezidential New Town din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara, la care se adauga trei investitii alaturi de alte societati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri