Producatorul american de bauturi racoritoare Coca-Cola a inchiriat o suprafata de 13.000 mp in parcul industrial SC Logistic Park SA Constanta, amplasat la o distanta patru kilometri de Portul Constanta, a anuntat grupul Celco, proprietarul parcului.
„Coca – Cola HBC Romania a inchiriat o suprafata totala de aproximativ 13.000 mp, distribuita astfel: o hala de depozitare de 5.000 mp, o platforma betonata de 7.500 mp si spatii de birouri pentru personalul de vanzari pe o suprafata de 500 mp”, a declarat Cristian Pandichi, directorul comercial al Logistic Park Constanta.

Situat in zona industriala a municipiului Constanta, parcul are o suprafata totala de 147.000 mp , dintre care peste 93.000 mp suprafata construita. In plus, o suprafata de 40.000 mp reprezinta terenuri libere de constructii, pentru care exista un master plan elaborat de o companie londoneza specializata in dezvoltarea de parcuri logistice.

„Acest master plan cuprinde solutii pentru intreaga proprietate in suprafata de 147.000 mp, in eventualitatea unei posibile «reasezari» a majoritatii cladirilor si cailor de acces existente. De asemenea, suntem dispusi sa negociem orice forma de colaborare, inclusiv vanzare sau dezvoltare intr-un joint-venture”, a enuntat Viorel Petras, directorul general al Logistic Park Constanta.

El a adaugat ca, pana in prezent, s-au investit doua milioane de euro in modernizarea si adaptarea spatiilor deja existente, insa pentru finalizarea intregului parc se estimeaza o investitie de aproximativ 30 milioane de euro.

In prezent, 35 de firme au inchiriat, in total, o suprafata de 30.000 mp, chiriile avand un nivel mediu de 3 euro/mp/luna pentru hale de productie si depozitare, 1,3 euro/mp/luna pentru platforme exterioare si 8 euro/mp/luna pentru birouri si show-room. Contractele de inchiriere au fost semnate pentru perioade cuprinse intre unu si zece ani.

Principalele companii care alcatuiesc grupul Celco sunt: Celco SA (fabrica de BCA si fabrica de var), Socep SA (operator portuar), Casa de Expeditii Phoenix SA (operator portuar), Complex Condor SA (hotel si restaurant de patru in statiunea Mamaia), Sulina Estival 2002 SA (4 hoteluri de patru stele in statiunea Neptun) si Logistic Park SA.

Anul trecut, pe piata industriala din Romania, valoarea totala a investitiilor a insumat 112 milioane euro pentru un numar de spatii livrate de aproximativ 280.000 mp, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko.

De-a lungul anului 2008, nivelurile chiriilor au fost relativ stabile, cu o medie de 4,0 euro – 5,0 euro/mp/luna pentru proiectele industriale noi. Pentru suprafetele cuprinse intre 2.000 mp si 5.000 mp, chiriile s-a situat intre 4,5 euro – 4,8 euro/ mp/ luna, in timp ce suprafetele de peste 10.000 mp au inregistrat un nivel mai scazut, de 4,0 euro – 4,5 euro/ mp/ luna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri