Aproximativ 70% din cele 180 de apartamente ale proiectului Seasons Residence, amplasat in apropierea Brasovului, au fost pre-contractate, la aproape un an de la lansarea proiectului, cele mai cautate fiind apartamentele de la ultimele etaje.
Seasons Residence este dezvoltat de catre Gespi Investments si are o valoare de piata de 45 milioane de euro, fiind situat pe Drumul Poienii, la trei kilometri de centrul Brasovului si la zece kilometri de Poiana Brasov. Proiectul este dezvoltat in trei faze, primul termen de livrare fiind in aprilie 2010 si cuprinde 180 de apartamente, in opt cladiri cu sase - zece etaje.

„De la lansarea proiectului pe piata a trecut aproape un an, in acest timp 70% dintre apartamentele scoase la vanzare fiind pre-contractate. Cele mai cautate au fost cele de la ultimele etaje, studiouri si apartamente cu doua camere. De la etajele intermediare, apartamentele cu trei camere au fost preferate datorita terasei largi, de pana la 51 mp, cu vedere catre oras”, a declarat Diana Balint, consultant de vanzari al companiei Colliers International pentru proiectul Seasons Residence.

Preturile au ramas stabile si includ un loc de parcare in subteran, toate finisajele si mobilierul de bucatarie. Astfel, un studio poate fi achizitionat cu aproximativ 100.000 euro plus TVA, in timp ce un apartament cu doua camere are ca pret de pornire 134.800 euro plus TVA. Pentru apartamentele cu trei camere preturile variaza intre 192.500 si 255.300 euro plus TVA, iar un apartament cu patru camere poate fi cumparat cu 280.000 euro plus TVA.

Ansamblul are numai doua apartamente pe etaj, cu suprafete cuprinse intre 53 si 181 mp construiti si include piscina, sala de fitness, parcarea subterana si loc de joaca pentru copii.

Pretul apartamentelor vechi din Brasov a scazut cu 20-25% din septembrie

Pentru anul 2008, in Brasov au fost identificate 12 proiecte mari aflate in curs de dezvoltare, avand fiecare peste 100 de apartamente, iar in urmatorii ani vor fi dezvoltate in jur de 7.000 de apartamente, in mai multe faze, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Pe langa dezvoltarile rezidentiale, Brasovul se claseaza pe primul loc, intr-un top al judetelor, in functie de numarul de proiecte hoteliere derulate in anul 2009, cu 14 hoteluri si sapte pensiuni, dupa cum reiese din cea de-a doua editie a Raportului Hotelurilor si Pensiunilor, al companiei de monitorizare IBC Focus.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Predictii 2019: cum va evolua piata imobiliara din Romania