Fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania Property Fund Ltd (LCSR) a anuntat ca isi vinde subsidiara S.C. Retail Park Magnolia S.R.L. (Magnolia), care planuia sa dezvolte centrul comercial Zenith din Ploiesti, catre compania Blackpearl Property, controlata de mai multi investitori din Irlanda.
Aceasta este prima tranzactie din piata de retail incheiata in 2009 si cea de-a treia tranzactie din piata imobiliara, dupa ce omul de afaceri Dan Adamescu a achizitionat proiectul Central Apartments de la Westhouse Group si americanii de la Warburg Pincus au preluat o participatie de 50% in cadrul companiei de dezvoltare imobiliara South Pacific Group.

Prima tranzactie imobiliara din 2009: Adamescu cumpara proiectul Central Apartments

LCSR a comunicat ca proiectul din Ploiesti este intr-un stadiu avansat de planificare, insa in ciuda eforturilor depuse, nu a reusit sa obtina finantare pentru constructia propriu-zisa a centrului comercial. In aceste conditii, consiliul director a decis vanzarea tuturor actiunilor subsidiarei Magnolia catre compania irlandeza Blackpearl Property, cu care LCSR a mai colaborat pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale in Mogosoaia si Bucuresti.

In urma acestui acord, LCSR urmeaza sa primeasca 50% din viitorul profit al centrului comercial, iar Blackpearl Property va prelua inclusiv datoriile de 3,63 milioane de euro ale Magnolia. In plus, doi dintre membrii consiliului director al LCSR se vor alatura conducerii Magnolia pentru a apara interesele fondului de investitii.

Zenith urma sa absoarba investitii de 140 milioane de euro, avand in prima faza o suprafata inchiriabila (GLA) de peste 58.000 mp. Proiectul este amplasat la o distanta de zece minute de centrul Ploiestiului, in apropiere de hyermarketul Carrefour si avea planificata deschiderea pentru a doua jumatate a anului 2010.

Irlandezii de la Black Pearl au 20 mil. euro pentru constructia a 500 de apartamente


Pe piata locala, portofoliul Blackpearl, alaturi de alti co-investitori, include dezvoltari in centrul Bucurestiului, Baia Mare, Ploiesti, Ghimpati si Targu Mures. Alchemy Development Management, compania-sora, si-a deschis, de asemenea, un birou in Bucuresti, avand o experienta in arhitectura, drept, dezvoltari imobiliare, project management si obtinerea de finantari.

La ultimul bilant, Magnolia a fost evaluata la suma de 19,792 milioane de euro, ce include investitiile de 6 milioane de euro in companie si imprumuturi de 13,792 milioane de euro. Compania de investitii si dezvoltare imobiliara Westhill SRL a fost desemnata sa se ocupe de dezvoltarea proiectului pentru cei de la Magnolia, insa acest contract a fost anulat.

Andrei Panculescu, Westhill: Am amanat proiectele pana in primavara

Administratorului fondului Lewis Charles Romania este Lewis Charles Securities, companie inregistrata in Guernsey, Insulele Channel. Fondul de investitii a fost listat, in august 2007, pe piata AIM a bursei de la Londra.

Blackpearl a mai anuntat ca va incepe in acest an lucrarile de constructie la trei ansambluri rezidentiale in Ploiesti, Baia Mare si in localitatea Mogosoaia, din nord-vestul Bucurestiului. Compania isi propune sa finalizeze peste 500 de apartamente pana la sfarsitului anului, declarand ca valoarea investitiilor in prima faza a ansamblurilor rezidentiale va depasi 20 de milioane de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri