Aceasta scadere a profitului a fost cauzata de cresterea randamentelor din Europa, in special din Portugalia si Spania, la care s-a adaugat cresterea costurilor operationale.

Veniturile obtinute de dezvoltator din investitiile au crescut insa cu 13% in ultimul an, de la 279,9 milioane de euro la 315,2 milioane de euro, datorita achizitiilor din 2007, printre care si River Plaza din Romania, dar si inaugurarii a patru centre comerciale in 2008. Astfel, in ultimul an, Sonae Sierra a livrat mall-urile Freccia Rossa si Gli Orsi, din Italia, Plaza Mayor Shopping, din Spania si Pantheon Plaza, din Grecia.

In urma cu o luna, dezvoltatorul a anuntat ca amana livrarea a trei centre comerciale din Romania, ale caror investitii totalizau 900 milioane de euro. Aceste centre urmau sa fie dezvoltate in orasele Ploiesti, Craiova si Bucuresti, unde compania a incheiat anul trecut un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea proiectului Parklake Plaza.

Sonae Sierra detine 50 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de peste 2 milioane metri patrati. Dezvoltatorul mai are 14 proiecte in dezvoltare si 11 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,21 milioane mp.