Ritmul anual de crestere a sectorului de constructii din Romania s-a temperat in ianuarie 2009 la 7% fata de luna similara din 2008, Romania clasandu-se pe pozitia secunda in Uniunea Europeana (UE) dupa avansul acestui indicator.

In decembrie, Romania se clasase pe primul loc in UE dupa acest indicator, cu o crestere in termeni anuali de 16,1%, potrivit NewsIn.

Sectorul constructiilor a crescut in ianuarie cel mai mult, in Polonia, cu 9,1%. Pe pozitia a treia s-a situat Suedia cu un avans anual al constructiilor de 1,2% realizat in ianuarie.

Cele mai mari scaderi in acest domeniu au fost inregistrate in Germania, de 25,6%, Slovenia, de 20,7, si Ungaria, de 16%.

Eurostat, care a centralizat date pentru 11 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a scazut in UE, in ianuarie, cu 7,3% fata de aceeasi luna din 2008, iar tarile din zona euro au inregistrat o reducere anuala mai mare, de 9,1%, in acelasi interval.

Constructiile de cladiri au scazut in prima luna a anului cu 9% fata de luna similara din 2008 in UE si cu 12% in zona euro, iar cele ingineresti s-au redus cu 2,1% in UE si cu 1,6% in zona euro.

Fata de luna anterioara, sectorul constructiilor a raportat un avans de 1,8% in UE si de 1,3% in zona euro, in timp ce in Romania, lucrarile de constructii s-au diminuat cu 6,4% in ianuarie, potrivit Eurostat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Firmele de recrutare din Romania au afaceri de peste 4 miliarde de lei