In Romania, IIG avea in plan dezvoltarea a doua parcuri industriale, la Satu Mare si langa Bucuresti, pe autostrada Bucuresti-Constanta, la iesirea spre Fundulea. Dezvoltatorul a anuntat in vara anului trecut ca detine doua terenuri, de aproximativ 40 de hectare si estimeaza investitii totale de 100 milioane de euro.

Alaturi de echipa manageriala a IIG, Delin va lansa pe piata imobiliara un nou jucator, sub numele de Ulogis, care va activa pe segmentele industrial si logistic, limitandu-se pentru inceput la pietele din Europa.

Ulogis isi propune sa devina un jucator major pe piata imobiliara, concentrandu-si atentia in trei directii: administrarea si extinderea portofoliul detinut de IIG, dezvoltarea de costructii industriale la cerere si achizitiile speculative. In prezent, portofoliul Ulogis cuprinde 29 de proiecte imobiliare.

Primul dezvoltator imobiliar prezent si in Romania care isi anunta falimentul


Dupa ce IIG s-a anuntat intrarea in faliment, Delin a depus o oferta de preluare a tuturor activelor, ce includ un portofoliu cu proprietati de peste 800.000 mp, precum si echipa de conducere a IIG. Astfel, Filip Schelfhout, presedintele executiv al IIG va fi CEO al noii companii, Ulogis.

Delin Development Group este lider pe piata dezvoltarilor imobiliare din Rusia si Ucraina, fiind creat in anul 1995. In 2007, grupul a afisat venituri de peste un miliard de dolari, dupa ce in 2004 a cumparat cea mai mare companie de constructii din Moscova, Mosinzhstroy, continuandu-si apoi achizitiile in Ucraina, unde a preluat mai multe parcuri industriale si terenuri cu locatii strategice pentru dezvoltarile logistice.

Immo Industry Group (IIG) era lider pan-european in dezvoltarea de proiecte imobiliare industriale personalizate. In total, in Europa Centrala si de Est si Rusia, IIG urma sa dezvolte 18 parcuri industriale.