Danya Cebus, divizia de constructii a grupului Africa Israel Investements LTD, a afisat un profit de 16,2 milioane NIS (3,84 milioane de dolari), cea mai mare parte din veniturile companiei datorandu-se proiectelor din Rusia si Romania, in special constructiei mall-ului Cotroceni Park (foto).

Danya Cebus a trecut in 2008 pe profit, dupa ce pentru anul 2007a afisat pierderi de 38,2 milioane de dolari. Odata cu declararea rezultatelor financiare, compania a anuntat o scadere cu 5% a salariilor pentru membrii consiliului de conducere.

Veniturile companiei, provenite atat din lucrarile de constructii cat si din cele de ifrastructura, au crescut cu 47% anul trecut, pana la 605,8 milioane de dolari. Astfel, veniturile din constructii au crescut cu 92%, pana la 425,2 milioane de dolari, reprezentand 70% din veniturile totale ale Danya Cebus.

35% din veniturile lucrarilor de constructii s-au datorat proiectelor din Rusia si Romania, jumatate provenind din lucrarile pentru proiectul Cotroceni Park din Bucuresti. Contractul pentru constructia Cotroceni Park valoreaza 158 milioane de euro (212 milioane de dolari).

Criza aduce si lucruri bune: angajati stabili, cu pretentii realiste


In Romania, Danya Cebus mai are in constructie proiectul rezidential Planorama (cu 294 de apartamente), Sisesti (156 de locuinte), Fetesti (proiect al dezvoltatorului Adama Holdings, cu 489 de apartamente) si Armonia (393 de apartamente dezvoltate de Adama in cartierul Titan).

Activitatile sale principale se concentreaza in domeniul rezidential, comercial si al centrelor de afaceri, precum si dezvoltarea infrastructurii si design industrial, cu proiecte realizate in Israel, Rusia si, incepand cu anul 2007, in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si