Africa Israel, companie detinuta in proportie de 75% de miliardarul Lev Leviev, a avut in aceeasi perioada a anului trecut un profit de 278 milioane sekeli, potrivit NewsIn.

"Rezultatele financiare din al patrulea trimestru au fost afectate puternic de criza economica globala si incertitudinea de pe pietele financiare", a declarat Izzy Cohen, directorul executiv al companiei, in cadrul unei conferinte de la Tel Aviv.

Totodata, compania a estimat ca ar avea castiguri de 1,7 miliarde sekeli in primul trimestru din 2009. Criza economica a afectat compania Africa Israel, ducand la scaderea puternica a valorii proprietatilor sale din Statele Unite si Rusia.

La inceputul lunii, compania a avertizat asupra unor pierderi record de aproximativ 2,7 miliarde sekeli, mai ales din caza devalorizarii unor proprietati precum cladirea cotidianului New York Times din Manhattan, cumparata in 2007.

Africa Israel este unul din cei mai importanti investitori globali in domeniul imobiliar rezidential si comercial. Grupul este prezent in Romania prin AFI Europe, care desfasoara proiecte in tari precum Cehia, Serbia, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria. Cel mai mare proiect dezvoltat de AFI Europe in Romania este centrul comercial Cotroceni Park (foto).