Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat ca investitiile privind construirea a doua mall-uri, a unui supermarket si a unei fabrici de otel, au fost blocate din cauza crizei economice, scrie NewsIn.
„ Avem si noi investitii stagnate, cele doua mall-uri, iar firma Voestalpine spune ca asteapta vesti de la Comunitatea Europeana pentru demararea investitiei. Si Kaufland spune ca se apuca de lucrari, dar nu foarte curand. Toate stagneaza ca urmare a acestei crize economice. Mai rau e ca nu se stie nici nivelul care va fi atins si nici durata acesteia”, a declarat Lucian Iliescu.

Fabrica de piese din otel la care a facut referire edilul giurgiuvean, ar urma sa fie construita de Compania Voestalpine. Aceasta, dupa ce, in noiembrie 2008, investitorii austrieci au pus piatra de temelie a viitorului obiectiv, situat la fostul Combinat Chimic din Giurgiu, pe o suprafata de 40.000 metri patrati.

Lucrarile de constructie a fabricii de piese din otel, ar fi trebuit sa fie finalizate in 2009.

Pe de alta parte, primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu, a anuntat ca lucrarile la Ateneul „ Nicolae Balanescu” din oras, sunt aproape de final, investitia constand autoritatile locale peste 6.000.000 lei.

„Ateneul are o sala cu 420 de locuri, dar si o sala de repetitie cu 100 de locuri. A mai ramas doar de pus parchetul si scaunele, dar mai lucram un pic si la exterior. Fac apel la tineri sa nu o deseneze cu sprayurile (graffiti, n.r.). Oricum, paza va fi asigurata de cei de la Politia Comunitara”, a precizat Iliescu.

Edilul a mai spus ca Ateneul va fi inaugurat chiar de Ziua Municipiului Giurgiu, pe 25 aprilie, ocazie cu care pe scena giurgiuveana va urca Orchestra Simfonica din Ruse.

Lucrarile de modernizare a Ateneului „Nicolae Balanescu” din Giurgiu, au inceput in 2005. Conform informatiilor puse la dispozitie de autoritatile locale, pana luna trecuta, valoarea investitiei s-a ridicat la 125 miliarde lei vechi, dintre care 62 miliarde au venit de la Ministerul Culturii in 2008, iar restul de bani a fost alocat de la bugetul local.

Ateneul „Nicolae Balanescu” a fost sediul primei filiale a Ateneului Roman. Cladirea a fost data in folosinta in 1940, iar fondatorul sau, omul de cultura Nicolae Balanescu, l-a donat municipalitatii imediat dupa instalarea regimului comunist.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri