Dezvoltatorul Land Development Proiect SRL, parte a grupului Atrium European Real Estate Limited, a deschis astazi parcul de retail Militari Shopping Center si estimeaza pentru anul in curs venituri de 8,6 milioane de euro din chirii, potrivit reprezentantilor grupului.
Militari Shopping are o suprafata inchiriabila (GLA) de aproximativ 51.400 mp, ceea ce, raportat la 8,6 milioane de euro anual, ar inseamna o chirie lunara de aproximativ 14 euro/mp. Parcul de retail are 63 de chiriasii, inclusiv hypermarketul Auchan si magazinul Praktiker si a necesitat o investitie totala de 75 milioane de euro.

„Toti chiriasii au semnat contracte pe perioade cuprinse intre cinci si 20 de ani, insa am putea spune ca media este de noua ani. Pentru 2009, asteptam venituri din chirii de circa 8,6 milioane de euro”, a declarat Bogdan Dancau (foto), director financiar si de operatiuni al Manhattan Real Estate Management, companie care asigura managementul operational al parcului, membra a Atrium European Real Estate Limited.

Dancau a declarat ca sase-opt retailerii au renuntat la contracte, doi fiind retaileri romani. Desi acestia rezervasera spatiile, cu aproximativ patru luni inainte de deschiderea proiectului au anuntat si-au reanalizat planurile de extindere si renunta la contractele semnate pentru spatiile din Militari Shoppping Center.

„Am inlocuit acesti retaileri rapid, insa problema din piata de retail este ca nu exista o educatie contractuala. Am ramas cu impresia ca multi retaileri nu au o strategie, ci pur si simplu merg dusi de val. Disciplina contractuala este o notiune necunoscuta in piata locala”, a adaugat Bogdan Dancau.

Oficialul grupului a mai spus ca mizeaza atat pe clientii din Bucuresti, cat si pe cei din provincie, dat fiind aplasamentul parcului de retail foarte aproape de Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Militari Shopping aduce pe piata din Romania retaileri noi, precum Decathlon, lider mondial in comercializarea de echipamente sportive, C&A, Mladinska si Imaginarium. In plus, New Yorker va fi prezent pentru prima oara in Bucuresti si, potrivit reprezentantilor companiei, din acest an va avea o politica de preturi mult mai agresiva.

Printre chiriasii parcului de retail se mai numara Humanic, Hervis, Leonardo, Deichmann, dm, adidas, Media Galaxy, Domo, Takko, Kenvelo, Motivi, Orsay, Otter, Denis, Sephora, Sara Blu, Jolidon, Meli Melo sau Mondex.

Militari Shopping Center a fost dezvoltat Land Development Proiect SRL, parte a grupului Atrium European Real Estate Limited, iar inchirierea spatiilor a fost asigurata de Krammer & Wagner Project Development SRL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri