Cel mai mare fond de investitii austriac din imobiliare, aproape de insolventa

Grupul imobiliar austriac Immofinanz, afectat de criza economica globala, a anuntat ca va extinde o oferta pentru o emisiune de obligatiuni convertibile, cu scopul de a evita insolventa si afectele acesteia asupra diviziei Immoeast.
Oferta va permite schimbul a 1,5 miliarde euro in actiuni convertibile. Decizia va reduce valoarea nominala a obligatiunilor convertibile ale grupului la 600 milioane euro, de la 1,5 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Noua emisiune de obligatiuni convertibile, cu scadenta in 2011, va fi garantata de Immoeast, care este mai putin indatorat de Immofinanz. Operatiunea va mari capitalul Immofinanz cu pana la 825 milioane euro. Immoeast este controlata de Immofinanz si este prezenta si in Romania.

Immofinanz va avea nevoie de alte restructurari pentru a consolida afacerile pe termen lung, in contextul in care a afisat pierderi inainte de taxe de 3,32 miliarde euro, in cele noua luni incheiate in ianuarie. Devalorizarea proprietatilor si deprecierea valutelor din Europa emergenta au contribuit la pierderile inregistrate de companie.

Grupul a strans 535 milioane euro prin vanzari de active in acest an fiscal si a redus planurile de dezvoltare pentru evitarea unei lipse de lichiditati. Actiunile Immofinanz s-au depreciat cu 93% anul trecut, in contextul in care criza financiara a afectat companiile imobiliare din toata lumea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri