Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in februarie 2009, cu 6,7%, fata de ianuarie 2009, insa a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,6%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca seria bruta cat si ca seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,4%, respectiv 1,1 %.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna ianuarie 2009 a inregistrat o scadere cu 8,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-5,8%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,0%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,8%, anunta NewsIn.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel la cladiri rezidentiale (-23,5%),constructii ingineresti (-8,4%) si cladiri nerezidentiale (-0,9%).

Comparativ cu februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii, in luna februarie 2008, a scazut cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente : lucrarile de reparatii capitale (-6,2%) si lucrarile de intretinere reparatii curente (-2,3%). La lucrarile de constructii noi a fost o crestere de 11,2%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la urmatoarele componente, astfel: cladiri nerezidentiale (+21,2%) si cladiri rezidentiale (+8,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 12,0%.

In perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2009, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, crestere evidentiata la cladiri rezidentiale (+21,0%) si cladiri nerezidentiale (+17,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.

Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 18,1%. Scaderi au fost la lucrarile de reparatii capitale (-6,9%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%).
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri