Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca seria bruta cat si ca seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,4%, respectiv 1,1 %.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna ianuarie 2009 a inregistrat o scadere cu 8,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-5,8%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,0%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,8%, anunta NewsIn.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel la cladiri rezidentiale (-23,5%),constructii ingineresti (-8,4%) si cladiri nerezidentiale (-0,9%).

Comparativ cu februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii, in luna februarie 2008, a scazut cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente : lucrarile de reparatii capitale (-6,2%) si lucrarile de intretinere reparatii curente (-2,3%). La lucrarile de constructii noi a fost o crestere de 11,2%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la urmatoarele componente, astfel: cladiri nerezidentiale (+21,2%) si cladiri rezidentiale (+8,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 12,0%.

In perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2009, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, crestere evidentiata la cladiri rezidentiale (+21,0%) si cladiri nerezidentiale (+17,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.

Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 18,1%. Scaderi au fost la lucrarile de reparatii capitale (-6,9%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%).