“In acest moment, nu avem informatii oficiale in aceasta privinta, asa cum s-a mentionat in recenta comunicare de presa a Primariei Generale – nici din partea Primariei Generale, nici din partea Bancii Mondiale. Astfel, astazi solicitam oficial Primariei Generale informatii referitoare la acest subiect”, se arata in comunicatul Baneasa Investments.

Proiectul de infrastructura include drumuri, canalizare, drenaj, alimentare cu apa si este finantat ca parteneriat intre Primaria Generala (35%) si Banca Mondiala (65%), cu scopul de a deservi intreaga zona de nord a Bucurestiului. Potrivit reprezentantilor Baneasa Investments doua treimi din lucrarile de infrastructura din zona Baneasa, co-finantate de Banca Mondiala prin intermediul Primariei Generale, au fost deja finalizate.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, retinut de procurorii DNA


“Esuarea finalizarii proiectului din cauza Primariei Generale poate avea un impact negativ mai degraba pentru intreaga zona de nord a capitalei, decat pentru zona Baneasa in sine.Toate lucrarile de infrastructura care fac obiectul finantarii proiectului Bancii Mondiale se efectueaza exclusiv pe terenurile aflate in proprietatea municipalitatii din zona Baneasa”, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii Baneasa Investments sustin ca nu vad nicio legatura si nicio relationare legala intre investigatia in curs efectuata de DNA si proiectul co-finantat de Banca Mondiala pentru lucrarile de infrastructura aferente zonei de nord a capitalei.

Banca Mondiala a cerut Primariei Capitalei, printr-o scrisoare, sa inceteze lucrarile de infrastructura din apropierea cartierului rezidential Baneasa, dupa ce a primit semnale din presa legate de scandalul din jurul lui Puiu Popoviciu, scrie 9am. Potrivit primarului general al Capitalei este vorba despre lucrari de canalizare care cuprind 4-5 kilometri, lucrari la doua statii de epurare a apelor fluviale si lucrari de reabilitare a sistemului rutier.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Baneasa, Ioan Alecu, sunt cercetati de DNA in cadrul unui dosar care se refera la terenuri ale institutiei de invatamant superior, pe care Popoviciu ar fi construit un complex rezidential.