Pentru apartamentele cu doua camere se solicita in medie 467 euro/luna, in timp ce in martie 2007 se cereau 454 euro, respectiv 577 euro/luna in martie 2008. Acest segment este cel mai expus scaderii chiriilor din cauza numarului mare de pe piata, se arata in raport.

„Proprietarii ce nu au reusit sa-si vanda apartamentul, incearca macar sa-l inchirieze. In aceeasi masura, relocarea inceputa in toamna anului trecut de catre companii, se manifesta intens acum si pe segmentul rezidential. Proprietarii care au tinut de pret au ramas cu casele goale si le-au scos din nou pe piata”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.

Pretul mediu la garsoniere s-a situat in martie la 320 euro/luna, foarte aproape de nivelui din martie 2007, cand s-a inregistrat un pret mediu de 303 euro/luna, in timp ce in martie 2008, garsonierele se inchiriau in medie cu 381 euro/luna.

„Apartamentele cu trei si patru camere sunt cele mai putin solicitate de chiriasi, scaderea chiriilor fiind mai accentuata, preturile revenind la nivelul din toamna lui 2006. Pentru trei camere se cere acum in medie 662 euro/luna si 1018 euro/luna pentru apartamentele cu patru camere.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Principalii sai competitori sunt imobilare.ro si magazinuldecase.ro.