Volumul investitiilor inregistrat in T1 reprezinta aproximativ o treime din volumul tranzactionat in T4 2008, scaderea fiind mai accentuata decat cea din intreaga piata europeana de investitii in aceeasi perioada.

"Romania se situeaza undeva la mijlocul distantei dintre Varsovia si Moscova, cu yielduri crescand pana la 9% - 9.5% pentru «prime commercial assets» in Bucuresti si ajungand la 13% in locatii si orase secundare. Cresterea va continua probabil pana la sfarsitul anului, ca urmare a lipsei de lichiditate din piata. Pentru moment, toata lumea isi regandeste strategia de investitii si dezvoltare, nu numai pe piata locala” a declarat Alexandra Dimofte (foto), Head of Capital Markets in cadrul CBRE | Eurisko.

Ce tari din Europa Centrala si de Est au atras cele mai mari investitii imobiliare in 2008

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in urma cu doi ani, iar in luna februarie 2008, a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2007. Compania are peste 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.