Chiriile pentru spatiile comerciale de pe artere precum Magheru, Calea Victoriei sau Dorobanti, asa numita zona „zero” a Bucurestiului, au scazut cu aproximativ 28% in primul trimestru, de la 60-80 euro/mp la 40-60 euro/mp, intorcandu-se la nivelul anilor 2003-2004, potrivit agentiei imobiliare RE/MAX Bastion.
„Arterele principale pierd teren in fata complexelor comerciale de tip mall, din cauza chiriilor prea mari si a infrastructurii ramasa cu mult in urma, ceea ce face ca identificarea unui loc liber de parcare sa devina o vanatoare consumatoare de timp si nervi pentru clienti”, a declarat Ana Maria Ionita, consultant imobiliar RE/MAX Bastion.

In cazul spatiilor stradale ultracentrale, chiriile au scazut in luna martie pana la 40-60 euro/mp, comparativ cu 60-80 euro mp in ianuarie. Pentru spatiile centrale, chiriile au scazut cu circa 30%, de la 45-70 euro/mp in luna ianuarie, la 30-50 euro/mp in martie. Cele mai mici sccderi ale chiriilor au fost raportate pentru marile centre comercial, aproximativ 10%, iin timp ce mall-urile au inregistrat o scadere de 19%

“Este cel mai scazut pret din ultimii ani. Ne intoarcem astfel la nivelul din anul 2003-2004, cand metrul patrat se putea inchiria in zona «zero» a Capitalei cu cel mult 60 euro”, a adaugat consultantul imobiliar RE/MAX Bastion.

Cum s-a schimbat atitudinea retailerilor in ultimele luni

Consultantii RE/MAX Bastion estimeaza ca, pana la sfarsitului primului semestru, spatiile comerciale vor putea fi inchiriate la preturi si mai mici, dar „punctul de varf al scaderii chiriilor spatiilor comerciale a fost depasit”.

„De acum incolo, piata spatiilor comerciale va mai scadea, dar procentele vor fi cu mult mai mici decat in primul trimestru al anului. Aceasta evolutie este valabila nu numai in cazul spatiilor ultracentrale, centrale sau mall-uri, ci si pentru cele din cartiere”, a spus Cristina Ifrim, consultant imobiliar in cadrul aceleiasi agentii.

Infiintata in anul 1992, Bastion a fost una dintre primele agentii imobiliare din Bucuresti, alaturandu-se in 2007 retelei imobiliare RE/MAX. In Romania, RE/MAX si-a inceput activitatea la finele anului 2006, principalul sau competitor fiind reteaua Century 21.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri