„Dispunem de suficient capital pentru a incepe lucrarile de constructii si, pentru moment, nu avem nevoie de finantare de la banci, ceea ce ne avantajeaza in fata competitorilor nostri. In plus, mizam pe amplasamentul proiectului si pe conditiile de finantare pe care le oferim”, a declarat Juan Francisco Diaz, General Manager Avantia.

Proiectul, denumit Avantia 1 Decembrie, este situat la intersectia Strazii Liviu Rebreanu cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, in apropierea Lacului Titan si va fi construit pe un teren de 1.500 mp, avand 11 etaje si o parcare subterana.

„Terenul a fost cumparat in anul 2006 si a valorat aproximativ trei milioane de euro. Investitia de 12 milioane include si valoarea terenului”, a spus oficialul Avantia, adaugand ca lucrarile de constructie vor incepe in luna iulie si vor fi finalizate in cea de-a doua jumatate a anului 2011.

Compania Avantia este detinuta de un grup de investitori privati si companii, in principal din sectorul imobiliar spaniol, care au constituit un capital social de 90 de milioane de euro pentru compania din Romania. Investitiile in terenuri au fost realizate din fonduri proprii si s-au ridicat, pana in momentul de fata, la peste 67 de milioane de euro.

Actionarul majoritar al Avantia, cu 35% din participatii, este Grupul Peyber, acesta fiind, in acelasi timp, responsabil cu administrarea si strategia companiei pe piata locala.

Cititi mai multe despre strategia companiei Avantia pe piata locala si oferta sa de finantare in editia de maine a wall-street.ro.