Dezvoltatorul spaniol Avantia, controlat de Grupul Peyber, va investi 12 milioane de euro in constructia unui proiect cu 110 apartamente, situat in cartierul Titan, pretul de pornire pentru o garsoniera fiind de 64.300 euro plus TVA. Desi in zona mai sunt proiecte rezidentiale aproape de finalizare, cu un numar considerabil de unitati nevandute, oficialii companiei spun ca mizeaza pe independenta financiara si pe solutiile de finantare oferite.
„Dispunem de suficient capital pentru a incepe lucrarile de constructii si, pentru moment, nu avem nevoie de finantare de la banci, ceea ce ne avantajeaza in fata competitorilor nostri. In plus, mizam pe amplasamentul proiectului si pe conditiile de finantare pe care le oferim”, a declarat Juan Francisco Diaz, General Manager Avantia.

Proiectul, denumit Avantia 1 Decembrie, este situat la intersectia Strazii Liviu Rebreanu cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, in apropierea Lacului Titan si va fi construit pe un teren de 1.500 mp, avand 11 etaje si o parcare subterana.

„Terenul a fost cumparat in anul 2006 si a valorat aproximativ trei milioane de euro. Investitia de 12 milioane include si valoarea terenului”, a spus oficialul Avantia, adaugand ca lucrarile de constructie vor incepe in luna iulie si vor fi finalizate in cea de-a doua jumatate a anului 2011.

Compania Avantia este detinuta de un grup de investitori privati si companii, in principal din sectorul imobiliar spaniol, care au constituit un capital social de 90 de milioane de euro pentru compania din Romania. Investitiile in terenuri au fost realizate din fonduri proprii si s-au ridicat, pana in momentul de fata, la peste 67 de milioane de euro.

Actionarul majoritar al Avantia, cu 35% din participatii, este Grupul Peyber, acesta fiind, in acelasi timp, responsabil cu administrarea si strategia companiei pe piata locala.

Cititi mai multe despre strategia companiei Avantia pe piata locala si oferta sa de finantare in editia de maine a wall-street.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri