Cei mai buni jucatori din piata imobiliara a anului trecut au fost premiati ieri seara, in cadrul galei Southeastern European Real Estate Awards (SEE Real Estate Awards), organizata de portalul de informatii si analize imobiliare europaproperty.com.
Astfel, dezvoltatorul anului 2008 a fost desemnata compania belgiana Liebrecht & wooD, cunoscuta in piata locala pentru proiectul Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din Romania.

Cel mai bun proiect de birouri a fost castigat de catre dezvoltatorul local River Invest, controlat de omul de afaceri Ion Radulea (foto), pentru proiectul Sema Parc. La sfarsitul anului trecut, River Invest si Sema Parc si-au adjudecat premiile Dezvoltatorul Anului si, respectiv, Cel mai bun proiect de office building in cadrul Galei Premiilor Central & Eastern European Construction & Investment Journal (CEE CIJ ).

Cei mai buni jucatori din real estate-ul local, premiati de catre CEE CIJ

Cel mai bun proiect de retail din 2008 a fost ales Liberty Center, inaugurat de catre irlandezii de la Mivan Development in toamna anului trecut, dupa o investitie de 70 milioane de euro. ProLogis Park Bucharest A1, situat langa autostrada A1, la aproximativ 23 de kilometri vest de centrul Bucurestiului, a fost desemnat cel mai bun proiect de tip industrial din 2008.

Surpriza serii a fost compania austriaca Immoeast, cel mai mare fond imobiliar din Romania, ales investitorul anului, dupa ce acesta a raportat pierderi de 2,28 miliarde euro in cele noua luni incheiate in ianuarie.

Alti jucatori premiati au fost: King Sturge – consultantul imobiliar al anului, Champman Taylor – arhitectul anului si Wolf Theiss – avocatul anului 2008.

Pe langa acestea, au mai fost acordate alte doua premii simbolice: compania anului - pentru fondul austriac de investitii Europolis, parte a grupului Volksbank si proiectul anului - pentru centrul comercial Baneasa Shopping City.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri