Astfel, dezvoltatorul anului 2008 a fost desemnata compania belgiana Liebrecht & wooD, cunoscuta in piata locala pentru proiectul Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din Romania.

Cel mai bun proiect de birouri a fost castigat de catre dezvoltatorul local River Invest, controlat de omul de afaceri Ion Radulea (foto), pentru proiectul Sema Parc. La sfarsitul anului trecut, River Invest si Sema Parc si-au adjudecat premiile Dezvoltatorul Anului si, respectiv, Cel mai bun proiect de office building in cadrul Galei Premiilor Central & Eastern European Construction & Investment Journal (CEE CIJ ).

Cei mai buni jucatori din real estate-ul local, premiati de catre CEE CIJ

Cel mai bun proiect de retail din 2008 a fost ales Liberty Center, inaugurat de catre irlandezii de la Mivan Development in toamna anului trecut, dupa o investitie de 70 milioane de euro. ProLogis Park Bucharest A1, situat langa autostrada A1, la aproximativ 23 de kilometri vest de centrul Bucurestiului, a fost desemnat cel mai bun proiect de tip industrial din 2008.

Surpriza serii a fost compania austriaca Immoeast, cel mai mare fond imobiliar din Romania, ales investitorul anului, dupa ce acesta a raportat pierderi de 2,28 miliarde euro in cele noua luni incheiate in ianuarie.

Alti jucatori premiati au fost: King Sturge – consultantul imobiliar al anului, Champman Taylor – arhitectul anului si Wolf Theiss – avocatul anului 2008.

Pe langa acestea, au mai fost acordate alte doua premii simbolice: compania anului - pentru fondul austriac de investitii Europolis, parte a grupului Volksbank si proiectul anului - pentru centrul comercial Baneasa Shopping City.