"Proiectul, situat in orasul Timisoara, se afla in stadiul de constructie, iar vanzarile apartamentelor au inceput deja. Este un ansamblu de dimensiunii medii, iar negocierile pentru obtinerea finantarii au durat trei luni", au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Mentor Finance.

In prezent, dezvoltatorii proiectului trebuie sa isi reanalizeze strategia de vanzari, in conformitate cu obligatiile catre finantatori, insa estimeaza ca ansamblul va fi livrat in cel mult 18 luni, au mai spus reprezentantii companiei.

Potrivit Mentor Finance, obtinerea sumei de 15 milioane de euro s-a intamplat in urma unui joint venture intre un fond international si un grup de investitii privat. Contractele au fost deja semnate, insa partile implicate in tranzactie nu sunt interesate in a dezvalui mai multe detalii.

"Din cauza crizei financiare globale, intampinam multe dificultati in obtinerea de imprumuturi sau de credite pentru proiecte imobiliare. De aceea, am efectuat schimbari in ceea ce priveste metoda de obtinere a banilor. In multe cazuri, modificam structura de finantare precum si strategiile de marketing ale proiectului existent”, a declarat Osnat Peled (foto), directorul de marketing al companiei Mentor Finance, specializata in solutii financiare si relationare cu investitorii din Europa.

Solutiile de finantare pot veni din directii diferite: un fond sau un investitor care vrea sa se alature proiectului, o banca locala sau internationala, sau o combinatie intre solutiile mentionate.

Mentor Finance a obtinut anul trecut peste 35 de imprumuturi si finantari in Romania, Bulgaria si Moldova. De asemenea, compania este de curand reprezentanta unui fond international in cautare de proiecte din domeniul energiei regenerabile cu investitii de peste 50 de milioane de euro.