Cele mai mari diferente procentuale intre costurile intretinerii/mp pentru un apartament nou fata de unul vechi se inregistreaza la apartamentele cu trei si patru camere pentru intretinerile aferente lunilor de iarna, 116% si respectiv 75%, dar si pentru intretinerile aferente lunilor de vara, 100% si respectiv 91%.

„Explicatia costurilor crescute este aceea ca proprietarii de apartamente noi platesc, in plus fata de proprietarii de apartamente vechi, servicii cu valoare adaugata cum sunt costuri de administrare a proprietatii, de ingrijire a gradinilor, curatenie, paza, sala de gimnastica sau piscina, servicii care nu se regasesc pe listele de intretinere ale apartamentelor vechi”, se arata in analiza mentionata.

Studiul a inclus costurile medii de intretinere ale apartamentelor din Bucuresti si a cuprins cifre afisate de intretinere a peste 100 de asociatii de proprietari care cuprind peste 2.300 de apartamente din complexuri rezidentiale noi si blocuri vechi. Se estimeaza ca in perioada 2007-2008 au fost livrate peste 10.000 locuinte noi in Bucuresti, in timp ce in 2009 se asteapta livrarea a peste 2.000 locuinte.

Pentru un apartament de lux din zonele ultracentrale si de nord ale Capitalei - Dorobanti, Floreasca, Primaverii, Herastrau, factura de intretinere se poate apropia de 1.000 euro, sustin consultantii imobiliari ai companiei EuroMetropola. La sfarsitul anului trecut, cele mai mare costuri de intretinere pentru un apartament de lux se regaseau in cartierul Primaverii, urmate de cele din zona Pipera.

Service Casa reuneste toate serviciile pentru casa – de la tranzactii imobiliare, servicii de gradinarit si curatenie, brokeraj de credite, service piscine, avocati, notari, transport pentru mutari, pana la administratori de complexuri rezidentiale sau firme de constructii si amenajari – si a fost lansat la jumatatea lunii aprilie, in urma unei investitii de 20.000 euro, potrivit 9am.ro.