Sonae Sierra: Profit net consolidat negativ de 87,5 mil. euro in T1

Dezvoltatorul portughez de centre comerciale, Sonae Sierra, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului un profit net consolidat negativ de 87,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.
In aceeasi perioada a anului trecut, dezvoltatorul portughez inregistra un profit net consolidat de 21,8 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Totusi, in primul trimestru al lui 2009, profitul net direct al companiei a atins 17,5 milioane de euro, in crestere cu 12% de la cele 15,6 milioane de euro inregistrate in aceesi perioada a anului 2008, iar marja de profit net operational a atins 44 de milioane de euro, nivel similar celui obtinut in 2008. "Diferenta in rezultatele companiei s-a produs la nivelul rezultatelor indirecte. In acest domeniu, compania a inregistrat o pierdere de 105,1 milioane de euro la sfarsitul primului trimestru al lui 2009, in timp ce in aceeasi perioada a lui 2008 inregistrase un castig de 6 milioane de euro", se arata in comunicat.

Valoarea activelor nete ale Sonae Sierra dupa primele trei luni ale anului se ridica la 1,33 miliarde de euro, in timp ce veniturile nete din exploatare ajung la 18,4 milioaene de euro.

Dezvoltatorul portughez de centre comerciale, intrat pe piata din Romania in 2007, a anuntat in aprilie ca a oprit lucrarile la mallul din Craiova din lipsa finantarii. Tot din lipsa banilor, portughezii au decis si inghetarea investitiilor la alte doua proiecte de centre comerciale anuntate anul trecut pentru Bucuresti si Ploiesti, insa au continuat proiectele din Germania si Brazilia.

Incepand cu septembrie 2008, compania a decis reevaluarea trimestriala a proprietatilor. Sonae Sierra a pierdut anul trecut peste 50 de milioane de euro in urma reevaluarii terenurilor si lucrarilor deja efectuate la proiectele din Ploiesti si Craiova, a declarat in aprilie directorul executiv al companiei, Alvaro Portela.

Compania portugheza este prezenta si pe pietele din Spania, Germania, Italia, Brazilia, suprafata inchiriabila a mallurilor din portofoliu ridicandu-se la 1,9 milioane de metrii patrati. Dezvoltatorul portughez are in prezent 11 noi proiecte in diferite stadii de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, proiecte care insumeaza peste un milion de metri patrati de suprafata totala inchiriabila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri