Pretul apartamentelor din Bucuresti, atat pe segmentul celor noi, cat si pe cel al apartamentelor vechi, s-a mentinut la aproape aceeasi valoare cu cea a lunii martie, cand preturile au scazut cu 15%, arata analiza lunara realizata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Sectorul 1 a inregistrat cea mai mare crestere, de 7%, ajungand pana la 1.582 eur/mp, in timp ce sectoarele 2 si 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preturilor cu 3%. In acelasi timp, preturile apartamentelor din sectoarele 4 si 6 s-au depreciat cu 1%.

“Comparativ cu nivelul de acum sase luni, toate sectoarele au suferit scaderi de preturi , cu marje intre - 16% si - 40%. Totusi, cresterea resimtita de cateva dintre zonele Bucurestiului poate indica depasirea unui punct de minim, ceea ce inseamna ca ne putem astepta ca in lunile urmatoare sa vedem o tendinta de stabilizare a preturilor”, sustin reprezentantii Colliers.

In luna martie, preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au coborat cu 15% fata de luna precedenta, aceasta fiind cea mai mare scadere inregistrata vreodata de locuintele din Capitala.

Compania de consultanta a inchis la inceputul anului departamentul de rezidential, insa continua publicarea lunara a indicelui BREI (Bucharest Real Estate Index) si ofera consultanta doar pentru doua proiecte: Asmita Gardens, situat in zona Splaiul Unirii-Calea Vacaresti, si Seasons Residence, din apropierea orasului Brasov.

Ca si principalii indici bursieri, BREI are la randul sau opt indici secundari care monitorizeaza evolutia preturilor in cele sase sectoare din Bucuresti, atat pentru apartamentele vechi din blocurile construite inainte de anul 1990, cat si pentru cele din proiectele rezidentiale noi construite in ultimii ani.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si