"Cu toate ca am deschis abia in urma cu doua saptamani, au fost inchiriate aproximativ 50% din cele 200 de spatii de lucru pe care le ofera centrul", a declarat Gurtler, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia alegand sa inchiriezi un birou deja echipat cu tot ce inseamna servicii de administrare si mentenata, o companie poate economisi pana la 60% din fondurile destinate amenajarii birourilor.

Inchirierea unei statii de lucru pentru o persoana, cu tot ce inseamna administrarea biroului si servicille de secretariat, costa aproximativ 400 de euro pe luna. Compania ofera de asemenea suport pentru persoanele care lucreaza acasa, precum si posibilitatea de a inchiria cu ora o salaa de sedinte sau birorui complet echipate.

Criza nu a ocolit nici furnizorul de solutii pentru spatii de lucru, astfel ca de la un grad de ocupare al centrului din City Center de peste 90% in decembrie-ianuarie, s-a ajuns la un grad de ocupare de circa 80%, potrivit reprezentantilor companiei.

"Sunetem constienti ca preturile de inchierie a spatiilor conventionale de birouri scad. Criza afecteaza si business-ul nostru. Clientii pe care ii avem deja fac presiuni pentru o renegociere mai avantajoasa a contractelor, altii dispar pur si simplu de pe piata", a declarat Gurtler.

Totusi, acesta a precizat ca Regus intentioneaza sa investeasca in continuare in Romania, luand in considerare si deschiderea unor centre de business in Brasov, Constanta, Iasi sau Timisoara.

"Acesta este momentul de a face afaceri avantajoase in sectorul imobiliar, iar segmentul de piata pe care activam este foarte putin dezvoltat in Romania. Avem deja in lucru alte 3-4 proiecte de investitii pe piata romaneasca, insa o decizie se va lua dupa ce vom vedea cum merg lucrurile la centru pe care l-am deschis acum", a precizat managerul regional pentru Europa Centrala si de Est al grupului.

Regus Grup a intrat pe piata romanesca in 1999 prin deschiderea unui centru de business la World Trade Center. A urmat apoi deschiderea centrului din City Center. potrivit reprezentantilor companiei aproximativ 25-30% din firmele care au apelat al serviciile oferite de Regus sunt companii locale, restul divizii ale unor multinationale.

Regus Grup estimeaza in acest an o stagnare a afacerilor la nivelul lui 2008. Anul trecut compania a inregistat o crestere cu 24,9% a veniturilor, care au urcat la aproximativ un miliard de euro, de la 862 de milioane cat s-a inregistrat in 2007. De asemenea, anul trecut compania a obtinut un profit brut de peste 305 milioane de euro, in crestere cu 21,4 fata de 2007, in timp ce profitul operational a crescut cu 20,2%, ajungand astfel la 147,4 miliaone de euro. Rata medie de ocupare a birourilor, la nivelul intregului grup, a ajuns in 2008 la 82.9%.