Obiectul parteneriatului il constituie, pe de o parte, finantarea fondului de investitii norvegian cu o prima suma de 1,6 milioane de euro, pentru a reusi sa plateasca urmatoarea transa catre dezvoltator si, pe de alta parte, gasirea de solutii pentru clientii Romania Invest care au nevoie de finantare .

„Am semnat primul contract cu Bank of Cyprus pentru partea de finantare din proiectul My Dream Residence, insa luam in considerare mai multe astfel de afaceri. Situatia actuala din piata ne-a determinat sa punem la punct o strategie pentru utilizatorii finali, astfel incat poata achizitiona o locuinta”, a declarat Bjorn Hauge (foto), country manager al fondului Romania Invest.

In ultimii doi ani, Romania Invest a cumparat 800 de apartamente, investit aproximativ 85 milioane de euro, in sapte proiecte rezidentiale: German Residenz (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (cartierul Vitan), Planorma (str. Doamna Ghica), Blue Tower (dezvoltat de Copper Beach pe str. Fabrica de Gheata), Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence (sos. Pipera-Tunari).

Pentru ca tranzactiile din piata rezidentaiala sunt tot mai putine, compania a lansat in luna februarie o organizatie speciala de vanzari, Be Igloo, condusa de Nimrod Zvik , fostul directorul de marketing al subsidiarei BSG in Romania, Seven Hills .

Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. Fondata initial de 400 de investitori norvegieni, compania numara astazi peste 500 de persoane fizice si juridice.