Ambasada Statelor Unite isi va reloca activitatea in circa doi ani de zile, intr-un nou sediu, care va fi construit in partea de nord a Capitalei, langa padurea Tunari.
"La jumatatea anului 2011, deci peste aproximativ doi ani de zile, serviciile ambasadei SUA vor fi relocate", a declarat insarcinatul cu afaceri al ambasadei, Jeri Guthrie-Corn, cu ocazia lansarii oficiale a inceperii constructiei noului sediu, anunta NewsIn.

Viitorul sediu al ambasadei va fi construit pe un teren de circa patru hectare, inchiriat pe o perioada de 99 de ani, de la compania Baneasa Investments, coordonata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, in cei doi ani de contructie, pe santier vor lucra aproximativ 350-400 de muncitori romani. Proiectul de construire a noii ambasade a fost incredintat in septembrie 2008 companiei American International Contractors-Special Projects.

Aceasta companie a angajat si cateva firme romanesti de constructii, printre care Bog'art si Apolodor.

Reprezentantii Ambasadei Statelor Unite au precizat ca se afla in discutii cu oficialitatile din Bucuresti pentru dezvoltarea transportului in comun pe partea de nord a Capitalei.

Departamentul de Stat american a demarat in urma cu aproape 10 ani, cu sustinerea Congresului SUA, un amplu program de construire a unor noi sedii de ambasade in intreaga lume.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Globalworth donează 200.000 euro pentru lupta împotriva COVID-19
Setari Cookie-uri