Dezvoltatorul imobiliar Impact a inregistrat in luna mai a acestui an 18 tranzactii in valoare totala de 8,6 milioane lei, de 8,6 ori mai mare fata de valoarea din aceeasi perioada a lui 2008, circa 10 dintre imobile fiind achitate integral, potrivit unui comunicat remis de companie.

Potrivit directorului executiv si financiar al Impact Developer & Contractor, Carmen Sandulescu (foto), circa 45% din tranzactiile lunii mai au fost incheiate in baza solutiilor de locuire oferite de companie.

“Este un semn concret al unei reveniri usoare. Primul semnal a fost la sfarsitul lunii martie cand rezultatele pe primul trimestru au depasit estimarile initiale. Acest al doilea semnal ne arata ca am depasit oarecum perioada cea mai dificila astfel incat previziunile pentru perioada urmatoare raman optimiste. In aceasta perioada presiunea exercitata de nevoia de locuinte a determinat un numar de tranzactii in crestere”, a mai spus Carmen Sandulescu.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Development&Contractor (IMP) a inregistrat in primele trei luni ale anului o scadere a cifrei de afaceri cu 8,5%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, de la 17,73 milioane lei la 16,34 milioane de lei.

De asemenea, reprezentantii companiei declarau recent ca estimeaza pentru 2009 o scadere a veniturilor cu 47%, de la 254,4 milioane lei la 134,6 milioane lei, si o reducere a profitului brut de 60%, la 4,1 milioane lei, de la 10,28 milioane lei obtinut anul trecut.


Impact a fost infiintata in anul 1991 si este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de pe piata autohtona. Compania a dezvoltat pana in prezent 16 ansambluri in 5 orase, cu peste 2.000 de case si apartamente, dar si aproximativ 25.000 metri patrati de birouri si spatii comerciale.

Actionarul principal al dezvoltatorului imobiliar este Dan Ioan Popp, care detine 28% din titluri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Impact inaugureaza 3 blocuri noi in decembrie si 6 in februarie