Tendinta de scadere a numarului de locuinte finalizate a fost reflectata in principal de regiunile de dezvoltare din centrul tarii, unde au fost terminate cu circa 672 locuinte mai putin decat in primul trimestru al anului trecut, dar si de Nord-Vest, unde numarul acestora s-a diminuat cu 593.

In plus, cresteri mari s-au inregistrat in regiunile de Nord-Est, cu 567 mai multe locuinte finalizate si in partea de Sud-Muntenia, cu 453 mai multe.

De asemenea, pe medii de rezidenta, analiza constructiei de locuinte noi pune in evidenta o inversare a ponderii acestora in trimestrul I 2009 fata de trimestrul I al anului trecut.

Astfel, in trimestrul I al anului curent, cele mai multe locuinte aproximativ 50,8% in total, au fost construite in mediul urban, spre deosebire de trimestrul I 2008, cand majoritatea locuintelor au fost construite in mediul rural, adica 52,9% dintre acestea.

Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de trimestrul I 2008, in trimestrul I 2009, a scazut numarul locuintelor realizate pe ambele surse de finantare, cu 197 din fonduri private si cu 109 locuinte din fonduri publice.

In ceea ce priveste repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate, in trimestrul I 2009, a scazut numarul locuintelor realizate pe ambele surse de finantare, cu 197 din fonduri private si cu 109 locuinte din fonduri publice, fata de perioada similara a anului trecut.