Aproximativ 54% din spatiile de birouri care ar trebui livrate pe piata in urmatorii doi ani au fost amanate cu unul sau doi ani, arata datele companiei imobiliare Esop.
"Restrangerea activitatii de creditare a determinat multi dezvoltatorii imobiliari sa amane pentru moment proiectele planificate. Din totalul de peste 635.000 de metri patrati anuntati a se livra in perioada 2010-2011, aproximativ 54%, respectiv 340.500 mp, vor fi amanati cu 1-2 ani", potrivit Esop.

Consultanti imobiliari considera ca, pe acest fundal, chiriile ar pute a creste inca din a doua jumatate a lui 2010, iar numarul ofertelor de spatii de calitate sa se reduca semnificativ. "Din stocul existent se prefigureaza ca spatiile cu un bun raport calitate-pret vor fi absorbite de piata la sfarsitul acestui an sau in prima jumatate a lui 2010", se arata in comunicatul agentiei imobiliare.

Potrivit Esop, in 2009, pentru prima data in ultimii cinci ani, oferta depaseste cererea, iar chiriasii pot gasi solutii viabile la preturi competitive.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Românii își freacă mâinile în așteptarea scăderii prețurilor la apartamente
Setari Cookie-uri