Dezvoltatorul israelian AFI Europe, prezent in Romania prin centrul comercial AFI Cotroceni Park (foto), a raportat un profit net de 30,8 milioane de euro in primul trimestru din 2009, de aproape sapte ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile totale din primul trimestru al anului s-au ridicat la aproximativ 82,6 milioane de euro, comparativ cu 36,7 milioane de euro in trimestrul corespunzator al anului trecut.

Capitalul actionarilor companiei a crescut la 31 martie 2009 la 538 milioane de euro, iar dobanzile de capital destinate titularilor companiei s-au ridicat la 48,5 milioane de euro.

”Cea mai mare parte a cresterii veniturilor deriva din extinderea in cursul anului trecut a portofoliului privind inchirierea proprietatilor, ca urmare a finalizarii proiectelor. O contributie importanta a fost adusa si de cresterea ratelor de ocupare si a chiriilor mai mari din unele proprietati”, se arata in comunicatul AFI Europe.

Pe termen scurt si mediu, compania se va concentra pe finalizarea unor serii de proiecte cu livrare in cursul anului 2009 si 2010. In privinta altor proiecte, a caror constructie nu a fost inca initiata, AFI Europe a anuntat ca reexamineaza data de incepere pentru fiecare proiect, concentrandu-si atentia asupra conditiilor de piata din fiecare tara in parte.

In urma cu o luna, dezvoltatorul a anuntat ca va inaugura centrul comercial AFI Cotroceni Park, din cartierul Militari, la sfarsitul lunii septembrie, mai devreme decat de anuntase initial si ii va schimba denumirea in AFI Palace Cotroceni Mega Mall.

AFI Europe este membra a grupului Africa Israel, detinut in proportie de 75% de miliardarul Lev Leviev . Grupul a raportat pierderi nete de 2,69 miliarde sekeli (637 milioane dolari) in al patrulea trimestru din 2008, din cauza scaderii puternice a valorii proprietatilor detinute.Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Dezvoltatorul celui mai mare mall din Romania cumpara Casa Radio