Preturile medii solicitate initial de proprietari si-au oprit scaderea abrupta, in medie, in luna mai, fiind mai mici cu 5%. Cu toate acestea, preturile de vanzare au atins cel mai mic nivel din ultimii trei ani, arata un raport de monitorizare a portalului AnunturiParticulari.ro.
„Desi preturile initiale solicitate de proprietari manifesta aceasta usoara inertie, in sensul ca proprietarii intotdeauna solicita o suma cat mai mare, totusi, preturile efective de vanzare ale apartamentelor din Bucuresti au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii trei ani”, se arata in acelasi raport.

Pentru garsoniere, pretul mediu solicitat initial este de 45.000 euro, pentru apartamentele cu doua si trei camere, 70.000 euro, repectiv 97.000 euro, in timp ce pentru apartamentele cu patru camere pretul mediu cerut initial de proprietari este de 138.000 euro.

„Preturile de tranzactionare insa sunt mult mai mici si depind de criterii de ordin calitativ, precum zona, tip de imobil sau vecinatati. O garsoniera confort I, intr-o zona rezonabila, poate fi gasita la 35.000 euro, in timp ce apartamentele cu doua camere, cu minim 50 mp, in cartiere precum Rahova, Berceni sau Pantelimon, se vand cu 45.000-50.000 euro”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.

In primele cinci luni ale acestui an, a fost atins un nivel minim record al numarului de apartamente scoase la vanzare in Bucuresti. Daca in perioada ianuarie – mai 2007 erau scoase pe piata peste 12.400 de apartamente, iar in aceeasi perioada din 2008 s-a ajuns la peste 16.200, in 2009, numarul a scazut pana la 9.600, se mai arata in raport.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
TOP 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
Setari Cookie-uri