Spaniolii au vandut 15 apartamente din proiectul Avantia 1 Decembrie

Dezvoltatorul spaniol Avantia, care a lansat la sfarsitul lunii mai proiectul rezidential Avantia 1 Decembrie, a vandut deja 15 apartamente din totalul de 110, pretul de pornire fiind de 59.900 euro plus TVA.
„Participarea la targurile imobiliare a fost un succes, daca tinem cont de problemele de finantare de pe piata si de faptul ca oamenii sunt foarte reticenti atunci cand vine vorba de cumpararea unui apartament aflat in faza de proiect”, a declarat Juan Francisco Diaz (foto), General Manager Avantia.

Oferta companiei include un avans initial de 5% si plata a 10% din valoarea totala a apartamentului, in rate, timp de doi ani, pana la finalizarea constructiei. Restul de 85% va fi achitat la final, fie prin contractarea unui credit bancar sau din surse proprii, fie printr-un sistem de rate direct la dezvoltator, care prevede achitarea unui procent de 5% la predare si finantarea celor 80% ramasi, pe o perioada de 15 – 20 de ani.

„Oferta noastra pentru perioada de constructie presupune angajamente financiare de la aproximativ 232 de euro pe luna pentru o garsoniera, si dobanda zero, in speranta ca in maxim doi ani piata se va debloca, iar la predarea apartamentului va fi mai usor pentru clienti sa contracteze un credit”, a explicat Diaz.

Dintre locuintele vandute, cele mai multe sunt apartamente de doua camere, urmate de garsoniere si de apartamentele cu trei camere. Preturile pentru proiectul Avantia 1 Decembrie pornesc de la 59.900 euro plus TVA la garsoniere, pentru care rata lunara ajunge la 232 euro, TVA inclus, pe perioada constructiei.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile pornesc de la 88.900 euro plus TVA, in timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preturile pleaca de la 114.300 euro plus TVA.

Avantia 1 Decembrie este situat la intersectia strazii Liviu Rebreanu cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, in apropierea Lacului Titan si va necesita o investitie de 12 milioane de euro. Lucrarile de constructie vor fi incheiate in a doua jumatate a anului 2011.

Actionarul majoritar al companiei, cu 35% din participatii, este Grupul Peyber, acesta fiind responsabil cu administrarea si strategia Avantia pe piata locala. Al doilea actionar al Avantia este compania de constructii spaniola Constructora Martin Olivares, cu o participatie de 12%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulian Dascălu ridică un campus de birouri, lângă Palas Iași
Setari Cookie-uri