Compania Waterhouse a receptionat de la constructor, Centrul European de Afaceri din Arad, valoarea investitiei depasind 3 milioane de euro.
Cladirea de birouri este situata in zona viitoarei autostrazi Arad-Timisoara, in apropiere de Aeroportul International Arad, potrivit NewsIn.

Proiectul a inceput in urma cu patru ani, iar lucrarile au fost grabite de hotararea concernului spaniolo-austriac JV FCC Contrucction si PORR Technobau, castigatorul licitatiei pentru executarea variantei de ocolire a municipiului Arad, cu profil de autostrada, de a-si amplasa sediul de birouri in pozitia ideala fata de autostrada Arad-Timisoara, componenta a Coridorului Paneuropean IV.

„Ideea acestei investitii mi-a venit in 2004, dupa ce, in mai multe randuri, m-am lovit de absenta oricaror spatii de birouri care sa corespunda standardelor internationale de business. Proiectul de arhitectura apartine unor arhitecti italieni, profesori la Universitatea de Design si Arhitectura din Milano, care au gandit impreuna cu specialistii din Arad ridicarea cladirii pe scheletul unei ruine ale industriei locale din anii ′70. Prin dotarile sale de inalta clasa si tehnologie, cladirea de birouri va asigura costuri operationale scazute“, a declarat Tudor Caracioni, actionarul unic al companiei Waterhouse.

In urma unei cercetari de piata, concernul spaniolo-austriac FCC-PORR a decis sa-si amplaseze sediul de birouri in Centrul European de Afaceri „Waterhouse” din Arad. Conform reprezentantilor concernului, un alt argument esential in luarea deciziei a fost amplasarea cladirii in cea mai buna pozitie fata de autostrada.

Traseul autostrazii Arad-Timisoara, componenta a Coridorului Paneuropean IV, are iesirea principala la o proximitate de 600 m - zona considerata de autoritatile locale ca fiind cu cea mai rapida dezvoltare din municipiu Arad, in urmatorii cinci ani. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor aferente Proiectului „Varianta de Ocolire a Municipiului Arad”, cu profil de autostrada, a fost atribuit in 2009 consortiului FCC-PORR.

Proiectul include constructia a 12 km de autostrada, 13 poduri din care unul prin procedeul Freivorbauverfahren si 4 noduri rutiere. Termenul de executare a lucrarii este aprilie 2011. „Toate operatiunile concernului FCC-PORR din cadrul acestui proiect se vor desfasura in birourile situate in Arad, la Waterhouse. De asemenea, reprezentantul Ministerului Transporturilor din Romania, firma de inginerie Egis Route Scetaroute & Egis Bceom International, va ocupa un etaj in aceeasi cladire, in vederea unei colaborari si comunicari optimale in coordonarea si finalizarea proiectului By-pass Arad”, a declarat Herbert Neumann, Senior Project Manager la FCC.

Centrul European de Afaceri „Waterhouse” dispune de un sistem integrat de control si monitorizare a cladirii, infrastructura de comunicatii tip plug-n-play, locuri de parcare, iar in viitorul apropiat va mai avea un restaurant cu bucatarie internationala.

„Toate operatiunile concernului FCC-PORR din cadrul acestui proiect se vor desfasura la Waterhouse. In acest proiect sunt implicati peste 500 de oameni“, a afirmat Harald Wagner, inginer constructor la JV FCC Contrucction.

La lucrarile comisiei de receptie la terminarea lucrarilor de la Centrul European de Afaceri Waterhouse au participat arhitectul sef al Primariei Arad, Radu Dragan, experti in constructii si arhitecti din Arad, reprezentanti ai Directiei Urbanism a Primariei Arad, reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii si ai Inspectoratului pentru situatii de urgenta Arad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri