Dezvoltatorul israelian Gindi Group, care a lansat in urma cu doua luni primul proiect al sau pe piata din Romania, are in plan construirea de apartamente cu preturi de cel mult 100.000 de euro, intrucat considera ca salariile romanilor sunt prea mici pentru locuinte mai scumpe de acest prag.
Desi Gindi a dezvoltat in Israel atat proiecte rezidentiale de lux, cat si pentru clasa medie, in Romania, strategia sa se va concentra pe apartamente cu suprafete mai mici si cu preturi de maximum 100.000 de euro.

Compania va livra la sfarsitul anului 2011 ansamblul G ViTown, un proiect cu 324 de apartamente, dispuse in patru cladiri. G ViTown (foto) este amplasat in cartierul Vitan, pe Strada Vantului si se adreseaza comunitatii medicale. Dezvoltatorul a trimis deja o prezentare a proiectului si o lista cu oferte farmaciilor, cabinetelor medicale, spitalelor si clinicilor private.

„Pentru un apartament cu doua camere, cu o suprafata de 55-60 mp, pretul este de 80-85.000 euro. Nu vom construi in Romania locuinte mai scumpe de 100.000 de euro, pentru ca stim cat sunt salariile medii, iar cu aceste venituri, o familie poate lua un credit de cel mult 100.000 de euro. Trebuie sa stii cum arata clientul tau, ce tip de locuinta isi doreste si cat poate plati pentru ea. De aceea, in Romania, credem ca pragul maxim este de 100.000 de euro”, a declarat Ori Levy, General Manager al Gindi Group.

Gindi a cumparat terenul din Vitan in vara anului 2007 si estimeaza ca investitia in constructia proiectului rezidential va ajunge la aproximativ 32,5 milioane de dolari (23, 3 milioane de euro). Conform datelor prezentate de companie, profitul dupa vanzarea apartamentelor este aproximat la 7,6 milioane de dolari (5,4 milioane de euro).

Pentru ca un proiect sa fie vandut, oficialul Gindi este de parere ca trebuie sa fie corect targetat. De aceea, dupa achizitia unui teren, compania realizeaza studii de cercetare de cel putin sase luni, folosindu-se de metode sociologice, precum focus-grupul, pentru a contura profilul clientului, implicit planul proiectului.

"De exemplu, pentru ultimul proiect rezidential lansat in Israel, am lucrat timp de 10 luni si am desenat 20 de tipuri de proiecte, pentru a gasi cea mai buna solutie”, explica Ori Levy (foto), adaugand ca, in Romania, cele mai multe dezvoltari imobiliare s-au facut dupa estimari, fara a se cunoaste piata.

Strategia dezvoltatorului include ca niciun teren sa nu fie cumparat fara PUD (Plan Urbanistic de Detaliu), deoarece "acest lucru este foarte riscat si nejustificat, indiferent cat de mic este pretul terenului".

In Romania, afacerile companiei sunt conduse de Kfir Gindi, fiul unuia dintre fondatorii Gindi Group. Astfel, la nivel global, Gindi Group a ramas o afacere de familie, Ori Levy fiind cumnatul lui Kfir Gindi. Initial, grupul a fost infiintat de Gindi Moshe si Gindi Igal, in anul 1970, iar in prezent este listat la Bursa din Tel Aviv. La sfarsitul lunii martie, veniturile Gindi erau de 7,7 milioane de dolari (5,5 milioane de euro).

Printre proiectele dezvoltate in Israel se numara: centrul comercial Ha’Giva Mall (un street mall cu circa 70 de magazine), turnul de 25 de etaje Rishion Lentzion White (77 apartamente de lux) sau centrul comercial Golden Plaza, aflat in prezent in proces de extindere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri