Fondul de investitii britanic Tri Investments a cumparat, prin intermediul Salamanca Capital, o parte a complexului rezidential Perla Residence in schimbul a aproximativ 15,5 milioane euro.
Britanicii au preluat 69 de apartamente, plus anexe (precum parcarile) si cota respectiva din teren. Acesta este al doilea deal din rezidential incheiat si anuntat de la inceputul anului, dupa ce omul de afaceri Dan Adamescu a preluat spre finalizare proiectul Central Apartments de la Westhouse Group. [Prima tranzactie imobiliara din 2009]

Perla Residence, un complex construit langa lacul Pipera de Crown Constructions, subsidiara locala a grupului grecesc Morfi S.A., este format din 85 de apartamente, 3 vile si alte facilitati aferente unui complex rezidential de lux precum parcare subterana, club si sali de fitness.

Constructia ansamblului a demarat in 2007 si a fost finalizata la sfarsitul lui 2008.

Salamanca Capital cuprinde un grup de companii private cu birouri localizate in Europa continentala, Marea Britanie si America de Sud, avand ca obiect principal de activitate activitati de consiliere si management al investitiilor. Infiintat in 2001, grupul structureaza investitiile cu potential deosebit de crestere si dezvoltare in sectoarul imobiliar, precum si in alte sectoare industriale.

Casa de avocatura DLA Piper a oferit consultanta juridica fondului de investitii britanic Tri Investments si consultantilor acestuia pentru investitii imobiliare.

Consultanta oferita de echipa condusa de Alin Buftea, Senior Associate in cadrul biroului DLA Piper din Bucuresti, a vizat in principal achizitia de catre fondul de investitii din Marea Britanie a complexului rezidential, restructurarea modalitatilor de finantare in ceea ce priveste plata pretului de cumparare prin obtinerea unui imprumut bancar, precum si supravegherea din punct de vedere legal a lucrarilor adiacente finalizarii constructiei.

Din echipa au mai facut parte Sabin Volciuc-Ionescu, Senior Associate in practica de finantari, Adrian Cazan si Florin Tineghe, Associates in practica de imobiliare.

„Finalizarea acestei tranzactii este un semnal pozitiv in legatura cu interesul, inca actual, aratat de fondurile de investitii straine pentru piata locala de real estate. Este de asteptat ca tranzactii care acum sunt on-hold sau al caror ritm de finalizare a fost simtitor incetinit din cauza blocajului financiar sa fie dezghetate sau accelerate in a doua parte a anului ca urmare a restructurarii sau revizitarii portofoliilor externe detinute de fondurile de investitii active in Romania, sau ca urmare a aparitiei unor modalitati alternative de finantare”, a declarat Alin Buftea (foto).

Biroul DLA Piper Romania, format din 17 avocati si condus de Marian Dinu, Country Managing Partner, este activ din noiembrie 2008.

O alta tranzactie din imobiliare semnata in acest, dar inceputa anul trecut a fost preluarea de catre Dinu Patriciu a fondului Fabian pentru aproximativ 50 de milioane de euro.

Un alt deal relevant din 2009 a fost vanzarea proiectului de mall Zenith din Ploiesti, de catre compania Blackpearl Property.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri