Immorent Romania, divizia de leasing imobiliar a Erste Grup, va incepe anul viitor constructia unui proiect imobiliar in nordul Bucurestiului care se va intinde pe 4,4 hectare si care a fost evaluat initial la 300 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

"In luna iulie vom definitiva conceptul arhitectural al proiectului, urmand ca anul viitor sa incepem constructia”, a declarat Bogdan Cernescu, director general Immorent.

Proiectul, care se va intinde pe o suprafata de 4,4 hectare si va include 150.000 metri patrati de spatii de birouri si rezidentiale, a fost evaluat initial la circa 300 de milioane de euro.

In 2008, divizia de leasing imobiliar a Erste Grup a organizat o competitie internationala de arhitectura pentru proiectul dezvoltat in zona de nord a Capitalei.

Compania a achizitionat anul trecut un teren de 4 hectare in Oradea pe care intentioneaza sa dezvolte un centru comercial de tip retail park.
"Este un concept care a prins foarte bine in Europa Centrala si de Est, pentru ca se adreseaza cumparatorului cu venituri medii", a adaugat Cernescu.

Immorent Romania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de circa 50 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut compania avea in portofoliu 218 contracte, cu o valoare de peste 78 de milioane de euro.

Volumul contractelor noi de leasing imobiliar a fost in 2008 de 29,3 milioane de euro, in scadere cu circa 20% fata de 2007.

"In anul 2009, ne propunem sa promovam produsul de sale & leaseback care permite companiilor sa isi converteasca activele imobilizate in numerarul necesar acum mai mult ca oricand activitatii firmei”, a declarat Cernescu.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si