Cel mai mare procent de santiere in lucru, respectiv 58% din 2.605 santiere, este intalnit pe segmentul rezidential si cuprinde cladiri cu unul sau doua etaje plus mansarda, dar si ansambluri rezidentiale, arata un studiu realizat de firma Infobau.
Cele mai multe constructii rezidentiale sunt in judetul Ilfov, locuintele de aici acoperind 90% din totalul lucrarilor aparute in Buletinele informative Infobau. In plus, numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale a crescut in mai cu 9,9% fata de luna aprilie si a scazut cu 28,9% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS).

Din totalul de 2.605 santiere, 8% au fost imobile de birouri si sedii de firma, cele mai multe fiind in Bucuresti si Ilfov (65 imobile), urmate de zona din centrul tarii (35 imobile).

Pe locul al treilea dupa numarul santierelor de constructii se claseaza constructiile industriale, 6% , insumand 169 de santiere in lucru. Cele mai multe sunt in zonele sud-vest si vest ale tarii, unde procentele inregistrate au fostde 11%, respectiv 10% din total.

Spatiile comerciale reprezinta 5% din totalul de 2.605 santiere. Aici au fost incluse lucrari mari de tipul mallurilor,dar si spatii mai mici, precum , supermarket-urile. Ele sunt urmate de lucrarile de tip HORECA, ce includ constructia si modernizarea hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor sau a spatiilor de cazare, ocupa 4% din totalul santierelor monitorizate. In intervalul ianuarie - mai au fost oferite detalii despre 103 astfel de santiere.

Esantionul pe care a fost realizat studiul Infobau este format din 2.605 de santiere abordate in lunile ianuarie - mai anul curent. Din punct de vedere al tipului lucrarilor, santierele vizate au fost: imobile de birouri, cladiri rezidentiale, constructii industriale, lucrari ce se adreseaza domeniului HORECA, spatii comerciale si alte lucrari de genul: scoli, gradinite, sali sportive si lacasuri de cult.

Infobau ofera servicii consultanta de marketing si suport vanzari in domeniul constructiilor, fiind prezenta pe piata de sapte ani. Pe langa monitorizarea santierelor in lucru, firma mai ofera un serviciu de monitorizare a anunturilor de licitatii in constructii si un altul de monitorizare a cererilor de oferta de materiale si servicii de constructii si finisaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri