3 Iulie 2009

Cel mai mare operator de energie regenerabila din lume isi deschide birou in Romania



Iberdrola, una dintre cele mai importante companii energetice private si cel mai mare operator de energie regenerabila din lume, a intrat pe piata din Romania, alegandu-si sediul intr-un imobil de pe strada Polona, din centrul Bucurestiului.
Compania a inchiriat, pentru o perioada de doi ani, o suprafata de 350 mp intr-o cladire de birouri de pe strada Polona, nr. 95-99 (foto), a anuntat consultantul imobiliar CBRE | Eurisko, agentul de inchiriere.

“Alaturi de colegii nostri din Spania, am identificat cea mai potrivita solutie pentru birourile Iberdola din Romania, finalizand o noua tranzactie cross border”, a declarat Anca Pauna, broker departamentul comercial al CB Richard Ellis | Eurisko.

Iberdrola este una din primele patru companii energetice din lume in functie de capitalizarea de piata. In primul trimestru, profitul net a scazut la 792,9 milioane euro, comparativ cu 1,2 miliarde euro in perioada similara din 2008.

Mai mult de jumatate din productia totala de electricitate a companiei este obtinuta in afara Spaniei, in special in Marea Britanie. Compania a marit productia de energie cu 4% in primul trimestru.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in urma cu doi ani, iar in luna februarie 2008, a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko





Citeste si