Proprietarii au redus preturile apartamentelor din Bucuresti cu 40% intr-un an

Preturile apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti au scazut, in medie, cu 36% fata de luna iunie a anului trecut, cea mai mare scadere fiind pe segmentul apartamentelor cu doua camere, arata un raport al portalului imobiliar AnunturiParticulari.ro.
Astfel, pretul mediu de vanzare al unei garsoniere din Capitala a scazut cu 37,3%, de la 72.000 euro, in luna iunie 2008, la 45.158 euro, in iunie anul curent. Cea mai mare scadere, de 38,7%, a fost pe segmentul locuintelor cu doua camere, unde preturile au coborat de la 114.000 euro, la 69.852 euro.

Pretul mediu de vanzare pentru apartamentele cu trei camere a scazut cu 36,2%, de la 148.000 euro, la 94.399 euro, in timp ce apartamentele cu patru camere au inregistrat cele mai mici ieftiniri, de 31,8%, de la 180.000 euro in luna iunie 2008, la 123.732 euro in iunie anul curent.

„Perioada cresterilor spectaculoase de preturi a fost depasita, iar scaderile drastice ce au urmat imediat dupa, incep sa cedeze, incet dar sigur, in fata incercarii de stabilizare. Etapa de deprecierea cu care ne-am obisnuit in ultimele luni isi incheie ciclul de viata, iar la momentul actual se tinde catre un echilibru pe piata imobiliara”, sustin reprezentantii AnunturiParticulari.ro.

In luna iunie 2009, numarul apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti a scazut cu 6-7% in cazul garsonierelor si apartamentelor cu doua camere, insa fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul ofertelor a scazut cu 49%.

Statistica AnunturiParticulari.ro are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Portalul imobiliar a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Principalii sai competitori sunt magazinuldecase.ro si imobiliare.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri