Randamentele cladirilor de birouri au crescut pana la 11%

Randamentele pentru spatiile de birouri au continuat sa creasca in primul trimestru, ajungand pana la 11% in cazul proprietatilor amplasate in zone secundare si periferice ale Capitalei, se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.
Pentru proprietatile avand chiriasi cu contracte ferme, amplasate in zone atractive, cresterea a fost mai lenta, randamentele solicitate ajungand pana la 8,5-9% in primul trimestru. Proiectele de birouri situate in zone secundare si periferice au fost si mai sensibile la schimbarea conditiilor pietei, randamentele pentru acestea crescand pana la aproximativ 10-11% in 2008”, se mentioneaza in raport.

Reprezentantii BNP Paribas Real Estate subliniaza faptul ca nu au fost incheiate tranzactii care sa sustina aceste cifre, iar yield-urle mentionate reprezentinta asteptarile vanzatorilor si cumparatorilor. (Citeste si Piata de birouri in primul trimestru: Livrari mai putine, chirii in scadere)

De asemenea, indexul european al yield-urilor pentru proiecte de clasa A a crescut semnificativ in primul trimestru din 2009, la 7% comparativ cu valoarea estimata in luna ianuarie, care indica un procent de 3%, mai mic cu aproape jumatate decat cifra atinsa.

“Se estimeaza ca yieldurile de pe pietele europene vor atinge valori foarte mari in prima jumatate a acestui an, dupa care se vor stabiliza”, sustin cei de la BNP Paribas Real Estate

BNP Paribas Real Estate este prezenta in 25 de tari, inclusiv prin aliantele sale (parteneriate comerciale cu Austria, Canada, Cipru, Statele Unite, Grecia, Irlanda de Nord, Japonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia si Ucraina), avand 125 de birouri la nivel mondial.

In prezent, procesul de rebranding, de la Atisreal la BNP Paribas Real Estate, este finalizat in Belgia, Irlanda, Italia, Jersey, Luxemburg, Orientul Mijlociu, Romania si Statele Unite. Pe piata locala, Atisreal a anuntat ca isi va desfasura activitatea sub identitate unica, BNP Paribas Real Estate, in luna februarie


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri