ARACO: Programul "Prima Casa" trebuie dedicat constructiei de locuinte noi

Programul "Prima casa" trebuie extins si dedicat, in principal, constructiei de locuinte noi, astfel incat atat statul, cat si industria de pe orizontala sa aiba de castigat, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.
"In ceea ce priveste programul <Prima Casa>, am apreciat faptul ca s-a incercat dezghetarea relatiilor cu sistemul bancar. Nu stiu daca va fi o inflatie de credite in perioada urmatoare, dar noi am cerut ieri (n.r. luni) premierului extindere programului in principal la constructiile de locuinte. S-a creat impresia ca prima casa are menirea principala de a debloca tranzactiile de pe imobiliare si mai putin de a incuraja investitiile in constructii de locuinte noi", a spus Plosceanu, informeaza NewsIn.

De asemenea, acesta a adaugat ca la intalnirea de luni cu premierul Emil Boc patronatele din constructii au solictat extinderea programului de reabilitate termica, precum si modificarea legislatiei pentru achizitiile publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri