Programul "Prima casa" trebuie extins si dedicat, in principal, constructiei de locuinte noi, astfel incat atat statul, cat si industria de pe orizontala sa aiba de castigat, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

"In ceea ce priveste programul <Prima Casa>, am apreciat faptul ca s-a incercat dezghetarea relatiilor cu sistemul bancar. Nu stiu daca va fi o inflatie de credite in perioada urmatoare, dar noi am cerut ieri (n.r. luni) premierului extindere programului in principal la constructiile de locuinte. S-a creat impresia ca prima casa are menirea principala de a debloca tranzactiile de pe imobiliare si mai putin de a incuraja investitiile in constructii de locuinte noi", a spus Plosceanu, informeaza NewsIn.

De asemenea, acesta a adaugat ca la intalnirea de luni cu premierul Emil Boc patronatele din constructii au solictat extinderea programului de reabilitate termica, precum si modificarea legislatiei pentru achizitiile publice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
O imagine sumbra: "Piata constructiilor arata ca dupa razboi"