Chiriile locuintelor din Bucuresti, cu 25% mai mici fata de anul trecut

Proprietarii apartamentelor din Bucuresti au redus chiriile, in medie, cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai mari scaderi fiind pe segmentul locuintelor cu trei camere, arata un raport al portalului AnunturiParticulari.ro.
Astfel, in luna iunie anul curent, chiria unei garsoniere era de aproximativ 299 de euro, cu 23% mai mica fata de iunie 2008, cand un chirias scotea din buzunar circa 390 de euro. Fata de luna trecuta, chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti a scazut doar cu un euro.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, chiriile au scazut, in medie, cu 2% fata de luna trecuta si cu 27% fata de luna iunie 2008, ajungand pana la 427 euro. Cele mai mari scaderi se inregistreaza in cazul apartamentelor cu trei camere, chiria medie solicitata de proprietarii fiind de 595 euro, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cazul locuintelor cu patru camere, pretul mediu de inchiriere a fost de 878 de euro in iunie, cu 26% mai mic fata de anul trecut, insa in crestere cu 2% fata de luna mai anul curent.

“Scaderea preturilor de inchiriere a fost influentata pe de-o parte de cresterea a ofertei pe piata, iar pe de alta parte de presiunea exercitata de chiriasi asupra proprietarilor. O parte dintre proprietari au ales alternativa optima si au decis sa reduca preturile, pentru a nu ramane cu apartamentele goale. De asemenea, deprecierea leului in raport cu euro a impus a reducere a pretului pentru inchiriere”, se arata in raportul AnunturiParticulari.ro.

Statistica AnunturiParticulari.ro are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Portalul imobiliar a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Principalii sai competitori sunt magazinuldecase.ro si imobiliare.roTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cum și-a salvat business-ul un antreprenor din imobiliare în vreme de pandemie
Setari Cookie-uri